Yerli otomobilin üretileceği Gemlik Tesisinde çalışmalar sürüyor. 18 Temmuz 2020'de inşaatına başlanan fabrikanın 2022 yılında üretime başlaması planlanıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yerli otomobilin üretileceği fabrikanın temel atma töreni için tarih verdi. Tören alanından da fotoğraf paylaştı.
Yerli otomobil fabrikasının ÇED başvuru dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı ve ÇED süreci başladı. Fabrikanın ÇED başvuru raporu yayınlandı.
TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobille ilgili merak edilen detayları şirketin genel merkezinde düzenlenen toplantıda anlattı. Fabrikadan şarj altyapısına kadar tüm açıklamalar haberimizde:
Yerli otomobilin tasarımı sonunda belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze'deki tanıtımda C-SUV sınıfındaki yerli otomobilin tasarımını gösterdi. İşte Türkiye'nin yerli otomobili: