Anlık Bildirim

Yeston Radeon HD 4830 modelini gösterdi

Yeston Radeon HD 4830 modelini gösterdi

AMD-ATi'nin 23 Ekim'de duyurmaya hazırlandığı Radeon HD 4830 modeline yönelik olarak üreticilerin de hazırladığı yeni kartlar da gün ışığına çıkmaya başladı. MSI ve Sapphire'den sonra Uzakdoğu kökenli firmalardan Yeston da Radeon HD 4830 modelini gösterdi.

Daha önceki haberlerimizde de altını çizdiğimiz üzere Radeon HD 4830 temelli ekran kartları için AMD-ATi iş ortaklarını serbest bırakmış durumda. Üreticilere sadece yongaları yollayan firma, tasarım konusunda herhangi bir sınırlama getirmiş değil.

Tabii Radeon HD 4830'un rekabetin oldukça yoğun yaşandığı 150$ altı fiyat seviyesinde yer alacağını düşündüğümüzde firmaların farklı özelliklere sahip çok sayıda Radeon HD 4830 modelini pazara sunabileceğini söyleyebiliriz.

Yeston firmasının yeni modeli de özellikle soğutucusu ile farklılık yaratıyor. 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV770LE gpu'sunun güç verdiği kart 256-bit bellek veri yolunu destekliyor ve 640x paralel işlem birimiyle birlikte geliyor.

Grafik işlemcisi 575MHz, bellekleri ise 1800MHz'de görev yapan kart üzerinde erişim süresi 1.0ns olan ve Samsung tarafından hazırlanan 512MB GDDR3 bellek yer alıyor. 3+1 fazlı güç tasarımına sahip olan DirectX 10.1 destekli kart, çift slot tasarıma sahip.

Çoklu ekran kartı kullanımı için Crossfire X desteği de sunan Yeston Radeon HD 4830, Unified Video Decoder 2 özelliği sayesinde Blu-ray ve HD DVD gibi yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor.

Yeston Radeon HD 4830'un 150$'ın altında olması beklenen etiket fiyatıyla önümüzdeki günlerde yurt dışında kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim