Anlık Bildirim

Yük Robotu Hizmetinizde

Geçtiğimiz günlerde siz okuyucularımıza "Rhex" adlı Boston D. projesini duyurmuştuk. Bu makalemizde ise, aynı grup tarafından yönetilen bir diğer proje olan "BigDog", yani "Büyük Köpek" adlı projeyi  ele alacağız.

BD, yük taşıma ve denge konusunda robot teknolojisinin nerelere geldiğini bizlere göstermesi bakıından önem arzediyor.



BD, 1 metregenişliğe, 0.7 metre uzunluğa ve 75 kilogram ağırlığa sahip. 4 adet ayağa sahip olan robot, yük taşıma işleminde verim sağlaması için üst yüzeyi yük eklenebilir bir konseptte tasarlanmış.

Dahili bir bilgisayar destekli kontrol mekanizması  bulunan BD, geniş açıda hareket mekanizmasına sahip bacaklara ve bu açıyı algılayacak sensörlere sahip. Bu sensörler, BD'nin farklı ve ani hareketlerini algılayarak, bu adımlarına uygun hareket kombinasyonlarını sağlayabiliyor. Bu algılamada, yer ile olan açı, yük ağırlığı gibi etkenler kontrol ediliyor.


Darbelere karşı inanılmaz bir tepki ve darbeyi karşılama sistemi barındıran BD, tekme gibi darbeler  yemesine rağmen dengesini kolaylıkla sağlayabiliyor.

Koşma, rampa çıkma, olduğu yerde dönebilme gibi hareket kombinasyonlarını da gerçekleştirebilen BD, birçok yönden bizleri kolaylıkla etkiledi desek yeridir.

BD'nin çalışır haldeki görüntülerini ve darbelere karşı olan refleksini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim