Anlık Bildirim

10.000 Rpm'de Fujitsu Fujitsu MAP3147 ile yeni Workstation Lideri

Fujitsu uzun zaman önce masa üstü bilgisayarlardan çekildi ama sunucu ve iş istasyonu piyasasına yöneldiğinden bu piyasa için hala çok güçlü. Bu yeni ürün 36 Gb/plaka standartına ve 10K rpm hızına sahip. Maksimum kapasitesi 147 Gb ve Ultra320 SCSI veriyolunu kullanıyor, 8 Mb ön bellek içeriyor ve 5 yıl garanti ile beraber geliyor.

Storagereview'de yapılan incelemede bundan bir önceki performans lideri olan 6. nesil 10.000 rpm Seagate Cheetah 10K.6'yı açık ara fark atarak tahta oturdu. Bu açık ara fark sadece tek kişinin bilgisayar kullandığını simule eden testlerde gerçekleşmiş yani Workstation testlerinde. Bu testlerde o kadar başarılı olmuş ki 15.000 rpm liderlerini bile zorlamış.

Bu yeni modelde en büyük yeniliklerden biride bu yeni disk serisinin 147 Gb'lık modelinde fluid dynamic bearing (FDB) yani sıvı dönüşün gerçekleştiği yatak içermesi. Standart Ball-bearing (bilyeli yatak) içeren diğer modellere göre FDB'nin büyük avantajı daha az sürtünme sayesinde daha az ses ve ısı üretmesi. Fujitsu bu özelliği sayesinde 10bin rpm'lik disklerin en sessizi oldu. Bu sessizlik bu kadar yüksek hızla dönen diskler için çok önemli çünkü iş istasyonlarında ses verimi düşüren en büyük unsur. Tabii üretilen ekstra ısıda daha yüksek hızla çalışan fanlar sayesinde atılacak olmasıda sonuçta ses olayına neden oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim