Anlık Bildirim

23 Haziran 2003 : PDA endüstrisi için büyük gün

23 Haziran, Pazartesi günü PDA endüstrisi için oldukça önemli değişimlerin gerçekleşeceği bir gün olarak görülüyor. Bunun temel sebebi, Microsoft'un bu tarihte PocketPC 2003 işletim sistemini piyasaya sürüyor olması.

"Ozone" kod adıyla piyasaya sürülecek olan PocketPC 2003 işletim sisteminin getireceği en büyük yenilikler, kablosuz iletişim alanında olacak. PocketPC 2002'de kullanılmakta olan iletişim yazılımı geliştirilmiş ve PDA arayüzüne yabancı olan kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlarken bir yandan da ileri seviye kullanıcıların, kablosuz iletişime daha iyi hükmetmesini sağlayacak kontrol özellikleri barındırmakta.

Yeni işletim sisteminin bir diğer özelliği de programcıların, XScale işlemci mimarisaine uygun programları yazabilmelerine ve bu programları kullanabilmelerine olanak sağlaması. XScale işlemci mimarisine göre yazılan bu programlar yalnızca PocketPC 2003 işletim sistemine sahip sistemlerde çalışabilecek. PocketPC 2002'ye uygun olarak programlanmış olan yazılımlar da PocketPC 2003 tarafından desteklenecek ve çalıştırılabilecek.

Toshiba ve Fujitsu-Siemens firmalarının, PocketPC 2002 yüklü olarak piyasaya sürdüğü el bilgisayarlarına PocketPC 2003'e güncelleme hizmeti sunacağı tahmin ediliyor.

Gateway firması, PocketPC 2003 ile aynı anda piyasaya süreceğini belirttiği el bilgisayarlarında, yeni işletim sisteminin yüklü olması planlanıyor.

Hewlett Packard firması da tahminen aynı gün içerisinde 5 adet el bilgisayarının tanıtımını yaparak önümüzdeki aylarda bunları piyasaya sürecek. Bu el bilgisayarları, h1930, h1925, h1937, h1940, h1945 model isimlerini taşıyacak. Aynı zamanda h2200 serisinin tanıtımının da h19xx ile birlikte yapılması planlanıyor. Yeni çıkacak iPAQ'lerde PocketPC 2003 yüklü gelecek.

ViewSonic firması, önümüzdeki aylarda V37 adında bir model ile karşımıza çıkacak ve PocketPC 2003 yüklü olarak piyasaya sürülecek.

Fujitsu-Siemens, 2 adet PocketPC 2003 kullanan el bilgisayarını, işletim sisteminin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra tanıtacağını belirtiyor. Bu iki yeni LOOX modelinden biri Wi-Fi özelliklerine sahip olarak üretilirken, diğeri GPRS özellikleri ağırlıklı olarak piyasaya sürülecek.

Toshiba ise diğer firmaların aksine, yeni bir PDA üretmek yerine, var olan PDA modellerine güncelleştirme hizmeti sunmakla yetinecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim