Anlık Bildirim

Sharp'tan iki yeni avuçiçi bilgisayar

Sharp firması gücünü Linux işletim sisteminden alan Zaurus SL-C750 ve Zaurus SL-C760 adında iki avuçiçi bilgisayarının tanıtımını Japonyada yaptı.

Sharp firmasının ürettiği daha önceki avuçiçi modeli gibi, bu yeni iki modelin de bir yüzü VGA ekran, diğer yüzü klavye olarak kullanılıyor. Sony’nin ürettiği NX serisi gibi, ekran klavyenin üzerine doğru kapatılabiliyor veya tam tersine 360 derece çevirilerek, normal bir avuçiçi bilgisayar olarak kullanılabiliyor.

SL-C750 ve SL-C760 modelleri, Intel’in avuçiçi pazarı için piyasaya sürdüğü en yeni işlemcisi olan ve 400Mhz’de çalışan PXA255 XScale işlemcisini kullanıyor. Bir önceki Zaurus modeli olan SL-C700’e göre iki kat fazla RAM’e sahip 64Mb’lık yeni Zauruslar’ın SL-C760 modeli 128Mb’lık Flash ROM’a sahipken (65Mb’ı kullanılabilir alan), SL-C750 modeline sahip olacak kullanıcılar 64Mb (30Mb’ı kullanılabilir alan) ile yetinmek zorunda kalacaklar.

Zaurus’un önceki modeli olan SL-C700’ün uygulamaları yeterli hızda çalıştıramıyor olması, ürünün en zayıf yanlarından biri olarak görülüyordu. Bunun üzerine Sharp, yeni modellerinde yazılım güncelleme yoluna gitmiş ve yeni Zauruslar’ın uygulamaları iki kat hızlı çalıştırmasını sağlamış.

Yeni Zaurus modelleri, 12 / 8.3 / 2.3 (uzunluk/genişlik/kalınlık) boyularına sahip. Ufak yapısına rağmen Sharp mühendisleri Zaurusları 640x480 çözünürlüğe, 3.7” boyutuna sahip, 65.000+ renk gösterebilme özelliği olan TFT ekranlarla piyasaya sürmeyi başarmışlar. Her iki modelin de üzerinde birer adet SD Card ve Type II CompactFlash yuvası bulunmakta.

Zaurus modelleri, Microsoft Excel ve Word dosyalarını düzenlemek için Sharp HancomMobileSheet ve Sharp HancomMobileWord programları yüklü bir şekilde piyasaya sürülüyor. Üzerinde yüklü gelen diğer uygulamalar, web tarayıcı, e-mail programı, MP3 çalabilme özelliğine sahip bir Music Player ve MPEG-4 video kliplerini çalabilen bir Movie Player.

SL-C760’ın çalışma süresi 1700mA’lik pili sayesinde 8.5 saate kadar varabiliyor. SL-C750 ise 950mA’lik pil ile 5 saat civarı bir çalışma süresine sahip.

Sharp firması, yeni model Zauruslar için henüz bir fiyat açıklaması yapmazken, SL-C750’nin 24 Mayıs’tan itibaren Japonya’da piyasaya sürüleceğini belirtiyor. SL-C750’nin bir üst modeli olarak üretilen SL-C760 ise 21 Haziran’da piyasaya sürülecek. Japonya dışında bir ülkede satışları yapılıp yapılmayacağı hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, SL-C700 modelinin ingilizce işletim sistemli versiyonu 700 dolar olarak satışa sunuldu. Yeni Zaurus modellerinin de ingilizce işletim sistemli versiyonlarının ileriki zamanlarda internet üzerinden satışa sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim