Anlık Bildirim

Apple kayıp cihazları bulan uygulamalarını birleştiriyor

Apple'ın içerisinden gelen bilgilere göre şuan mühendisler tarafından konum bulma uygulamalarındaki birleşim ve yeni özellikler test ediliyor. Firma bunun yanında bir izleme etiketi üzerinde çalışıyor
Kod adı “Green Torch” olan yeni bir uygulamanın ortaya çıkmasıyla birlikte Apple’ın planları da kısmen belli oldu. Find My iPhone ve Find My Friends uygulamalarını birleştirmek üzerinde çalışan Apple, cihazların internetsiz de izlenebilmesini sağlayacak. Yeni uygulama iOS ve macOS üzerinde kullanılabilir olacak. Apple mühendisleri bilgiye göre uygulamayı bir süredir test ediyor. 
Find Network, ya da Ağ Bul adıyla eklenen yeni özellik, cihazları internet bağlantısı olmadan da takip edebilmeyi sağlıyor. Bunun dışında yeni uygulama, kişileri de cihazlarından yola çıkarak (örneğin AirPods) takip edebiliyor. Uygulamanın şimdiki versiyonunda da bulunan kayıp cihazları “Kayıp Modu” içine alarak ses çıkarmalarını sağlamak da yeni uygulamada yer alıyor.
Yazılım olarak gelişmeler bunlar olurken Apple yeni bir donanım üzerinde de çalışmaya başladı. Kullanıcıların istedikleri her şeyin konumunu takip edebilmelerini sağlayacak bir tür takip etiketi, “B3898” adıyla firmada görünüyor. Kullanıcılar, bu etiket telefondan fazla uzaklaştığında bildirim alacak ve etiket içerisinde iletişim bilgileri yer alacak. Bu iletişim bilgileri bir iPhone ile okunabilecek ve kayıp eşyanız ya da evcil hayvanınız size ulaştırılabilecek. Okuma işlemi yapıldığında ise cihazın sahibine anında bir bildirim gidecek.
Şuan için Apple’ın bu yazılımları ve donanımları ne zaman sunacağı belli değil. Muhtemel durum ise iOS 13 tanıtımı sırasında, yani bu Sonbahar ortasına doğru yeni iPhone ve çok daha fazlasıyla karşılaşacağımız şeklinde. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim