Anlık Bildirim

Digitimes : Yılın ikinci çeyreğinde tablet satışları 21.58 milyon olacak


Çeyrek yıl bazında ve yıl bazında artışını devam ettiren tablet segmentinde tahminler yılın ikinci çeyreğinde biraz yavaşlama olacağını belirtiyor.

Digitimes tarafından yapılan araştırmaya göre küresel tablet satış tahminleri yılın ikinci çeyreğinde yıllık yüzde 47.5 artışla 21.58 milyon olurken, bir önceki çeyreğe göre yüzde 8.2 azalma yaşanacak. Genelde Tayvanlı üreticilere dayanarak yapılan araştırmada, küresel satışların yüzde 88'inde imzası olan üreticilerin 18.9 milyon ünite sevkiyatı gerçekleştirecekleri ve sayının bir önceki çeyreğe göre 2.74 milyon ünite düşük olacağı belirtiliyor.

Apple ikinci çeyrekte de lider tablet satıcısı olacakken, Lenovo ilk 5 listesinden düşecek. Asus ise Google ile olan Nexus tablet ortaklığı sayesinde üç numaraya oturma şansını elde edecek.

Apple'ın kendi tasarımı A serisi işlemciler satılan tabletlerin yüzde 70'inde bulunuyor olacak. Amazon'un olası bir 8.9 inçlik tabletinde kullanılacak Tegra işlemciler ile NVIDIA'nın payı artarken, TI OMAP platformu da biraz geride kalabilir.

İkinci çeyrekte Samsung'un en büyük ortağı NVIDIA ile ipleri koparabileceği tahmin ediliyor. Geçen yıl ki Tab serisinde Tegra işlemciler kullanan Samsung, Exynos işlemcilerine daha fazla ağırlık vermiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim