Anlık Bildirim

Online oyunlar için 149$'a özel ağ kartı alır mısınız?

Geçtiğimiz Temmuz ayında Bigfoot Networks firması oyunculara yönelik olarak hazırladığı dünyanın özel olarak dizayn edilmiş ilk ağ kartını duyurmuştu. "Killer Network Interface Card" olarak da adlandırılan KillerNIC M1 kartının birçok farklı özelliği bulunmaktaydı. Başta Counter Strike olmak üzere yüksek ping duyarlılığı bulunan online oyunları oynamayı sevenler için hazırlanan bu kart, sahiplerine en düşük ping değerlerini vaat etmekteydi. Yüksek fiyatı ile dikkat çeken KillerNIC M1'e firma tarafından daha uygun fiyatlı yeni bir kardeş geldi: Killer K1.

KillerNIC M1'in temel özelliklerine baktığımızda, ilk dikkat çeken noktaları, kendine ait bir (NPU) işlemcisi olması ve yerleşik 64 MB PC2100 DDR belleğe sahip olması. Network Processors Unit (NPU) adı verilen 400 Mhz'de çalışan 32-bit'lik işlemci ile kart, oyun sırasında bilgisayarın merkezi işlem birimi olan CPU'nun üzerindeki online bağlantı ve uygulamaların bindirdiği yükü kendi üzerine alarak, işlemcinin tamamen oyuna odaklanmasını sağlayabiliyor. Kartın işlemcisi üzerinde ayrıca her türlü ısınma sorununu engellemek için magnezyumdan yapılmış bir soğutucu da yerleştirilmiş. KillerNIC işlevlerini yerini getirmek için herhangi bir özel oyuna ihtiyaç duymuyor aksine online oyunların hepsinde kullanılabiliyor. Yüksek hızlı bağlantılar için hazırlanan kart, dial-up bağlantılarında işe yaramıyor. FNA (Flexible Network Architecture ) adı verilen teknoloji sayesinde, programcılar KillerNİC'in NPU'suna özel, online oyunlar için araç ve uygulamalar yazıp tasarlayabiliyorlar. Kart'ın temel özelliği tabii ki ping değerlerini en düşük seviyelere çekmek. KilllerNIC ayrıca VOiP uygulamlarında da performansı oldukça yükseltebiliyor.

Yukarıdaki özellikleri ile dikkat çeken KillerNIC M1, özelliklerine paralel olarak yüksek bir fiyat etiketi ile geliyordu ve kart yaklaşık olarak 279$ civarı fiyat etiketi kullanıcılara sunuluyordu. Özellikleri ne olursa olsun aşırı yüksek bir fiyat ile sunulan KillerNIC M1'in fiyat dezavantajını gören Bigfoot Networks firması, KillerNIC M1'e nazaran daha ekonomik bir fiyata sunulacak olan yeni kartı Killer K1 bazı teknik noktalarda abisi KillerNIC M1'den ayrılıyor. Zira ilk dikkat çeken nokta, Killer K1'in sahip olduğu özel network işlemcisinin (NPU) saat hızı 333MHz olarak belirlenmiş. Bu değer M1 modelinde ise 400MHz. Bellek konusunda iki model arasında herhangi bir fark bulunmuyor. K1 modelinde de M1'de olduğu gibi 64 MB PC2100 DDR bellek geliyor. Önemli farklılıklardan biri de soğutma ünitesinde yatıyor. Çünkü M1 modelinde kullanılan magnezyumdan imal edilmiş K logolu dev ısı dağıtıcı malesef K1 modelinde kullanılmıyor. Yine yeni model Killer K1'in maliyetlerini düşürebilmek için firma daha çok programcıları hedef alan ve FNA (Flexible Network Architecture ) adı verilen teknoloji ile KillerNIC'in NPU'suna özel olarak, online oyunlar için araç ve uygulamalar yazıp tasarlanabilen desteği M1 modeline nazaran K1 modeli ile kullanıcılara sunmuyor.

KillerNIC M1 modelinin kullandığı bazı kendine özgü teknolojileri ki bunlar arasında ağ ortamınızı yapılandırarak online oyunlarda en düşük ping değerlerini elde etmenizi sağlayan UltimatePing Teknolojisi yine MaxFPS adı verilen teknoloji ile KillerNIC üzerindeki NPU, CPU üzerindeki yükü alarak işlemcinin daha çok oyun ile ilgilenmesini dolayısıyla oyuncuların en yüksek FPS değerlerini almasını sağayan teknolojiler başta olmak üzere diğer teknolojilere Killer K1 modeli de sahip. Zaten Bigfoot Networks firmasının kurucusu ve tepe yöneticisi olan Harlan Beverly yaptığı açıklamada, nispeten uygun fiyatlı yeni ağ kartları Killer K1'in genel performansı itibariyle üst model olan abisi KillerNIC M1'den hiçbir farkının olmadığını ve oyuncuların bu kartı başta World of Warcraft ve Battlefield 2 olmak üzere tüm popüler online oyunlar ile kullanabileceklerini ifade ediyor. Ayrıca kullanıcılar isterlerse K1 modelinin üzerine 30$ daha ekleyerek K1 modelinde olmayan FNApps desteğine de sahip olabilirler. Üretici firma bu güncelleme işlemini kullanıcılara zaman bağımsız olarak sunabilmekte.

Teknik Özellikler;
- 10/100/1000 Hızlı ethernet kontrolcü
- 333Mhz özel ağ işlemcisi
- 64MB DDR PC2100 entegre bellek
- IEEE uyumluluğu: 802.3, 802.3u, 802.3x, 802.3z
- Bant genişliği: 32-bit PCI
- Veri transfer modu: Bus-master DMA

Genel Özellikler;
- Konnektör: RJ-45
- Port: USB2.0
- İşletim Sistemi,: Windows XP, Windows Vista
- Tipik güç tüketimi: 5-10W

Bigfoot Networks'ün yeni ağ kartı Killer K1, NewEgg veTigerDirect gibi online satıcılardan sınırlı bir süre için indirimli olarak 149$'a satın alınabilecek. Açıkçası bu fiyatları ile bu kartların en azından ülkemize hitap etmediği tartışılmayacak bir gerçek. Ama oyun oynamayı çok seven sırf bunun için Ageia'nın PhysX kartını bile alan cüzdanı şişkin kullanıcılar bu karta ilgi gösterebilir. Fakat şunu da unutmamak lazım, başta Intel ve Nvidia olmak üzere büyük yonga seti üreticileri artık yonga setlerinde son derece gelişmiş ethernet kontrolcüleri sunabiliyorlar. Hatta Intel'in yeni nesil yonga setleri ile kullanmaya başlayacağı yeni güney köprüleri ICH9 ve ICH10 hakkında gelen yeni bilgilere göre, yeni güney köprülerinde aynı Killer serisi ağ kartlarında olduğu gibi ilgili uygulamaların işlemci üzerine bindirdiği yükü azaltan yeni bir teknoloji olacak hatta yeni güney köprülerinde 10GB'lık ethernet kontrolcülerini de olacağı ifade ediliyor ki bu şartlar Bigfoot Networks firmasının en azından bildirilen fyat seviyelerinde Killer serisi ağ kartları ile işi gerçekten çok zor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim