Oral yoldan kullanılan mide ilaçlarının etken maddesinin mide asidiyle parçalanıp etkisini kaybetmesini engellemek amacıyla dış yüzeyleri ortamın pH değerini yükselten bir madde ile kaplanır. Bununla birlikte ne yazık ki bu ilaçlar uzun süreli kullanımda baş ağrısı ve yorgunluktan tutun depresyona kadar ciddi yan etkilere sahip.
Bu duruma çare arayan bilim adamlarının son geliştirdiği ilaçla bu sorunlar tarihe karışacağa benziyor. Yeni ilaç aslında yine ortamın asiditesini azaltıyor lakin daha kısa sürede mide kendine gelebiliyor. Üstelik aktarılanlara göre böylelikle ilacın etken maddesinden daha fazla faydalanılabilmiş.
Yapısı
Geliştirilen ilacın yapısında ise en altta magnezyum ve onun üzerini kaplayan titanyum dioksit bulunurken, bu yapıların dışında da sırasıyla klaritromisin antibiyotiğiyle chitosan maddesi yer alıyor. En dıştaki chitosan ilacın mide duvarına yapışmasını sağlarken, en içteki magnezyum gastrik asitle tepkime vererek ilacın parçacıklarının mide içerisinde hareketini sağlıyor. Bu esnada hidrojen mikro baloncukları meydana getiren maddenin sayesinde ortamın pH derecesi yükseliyor.
Son olarak şu an için çalışma insanlarda denenmeye başlanmamış dolayısıyla bünyemizdeki etkisinin nasıl olacağı henüz belirsiz. Yine de uzmanlar deneyden bir hayli ümitliler. Umarız çalışma olumlu bir şekilde sonuçlanır ve midesinde bakteriyel enfeksiyon yaşayan hastalar daha kaliteli bir tedavi süreci geçirirler.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ALrA517L090&feature=youtu.be]
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Heykel var yer misin kanka?
bizimkiler tahareti tartışıyor