Anlık Bildirim

AMD'nin 6 çekirdekli İstanbul işlemcisi 2009'da geliyor

45nm üretim teknolojisine yönelik olarak çalışmalarını sürdüren AMD cephesinden özellikle bizi yakından ilgilendirebilecek yeni haberler gelmeye devam ediyor. İlk detaylarını bir süre önce sizler ile paylaştığımız AMD'nin 6 çekirdekli ve İstanbul kod adlı yeni işlemcisi için yeni bazı bilgiler de gün yüzüne çıkmaya başladı. Dilerseniz donanım dünyasının manşetlerini süsleyen bu yeni gelişmeye yakından bakalım.

Bilindiği üzere AMD genellikle işlemci çekirdeklerine şehir isimleri vermekte. Venice, Newcastle, Barcelona, Shangai ve Montreal derken firmanın yakın gelecekte oldukça önemli rol üstlenmesi beklenen ve Intel'in Dunington kod adlı 6 çekirdekli işlemcisine yanıt olarak kullanıma sunulması planlanan İstanbul kod adlı yeni işlemcisinin gelecek yılın ikinci yarısı içerisinde kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

45nm üretim teknolojisi ile hazırlanacak olan İstanbul kod adlı işlemci 6MB büyüklüğünde seviye 2 bellek ile gelecek ve DDR2 bellek desteğine sahip olacak. Muhtemelen frekans değerleri arttırılmış Hypertransport 3.0 teknolojisi ile donatılacak olan işlemci özellikle sunucu cephesinde kullanılacağı için sanallaştırma yani VT teknolojisini de üzerinde barındıracak.

Sunucu odaklı hazırlanaca olan İstanbul işlemcisi çift işlemcili yani 2P kullanımına uygun olacak ve soket F (1207) formunda hazırlanacak. İstanbul işlemcisi için 2009 yılı içerisinde Nvidia'nın nForce 3600/3050 - Broadcom HT-2100/1000 yonga setlerinin kullanılmas öngörülürken 2010 yılında ise AMD'nin kendi hazırladığı çipsetlerin devreye girmesi bekleniyor.

Öte yandan elimize ulaşan diğer bazı yeni bilgilere göre, 2010 yılında AMD cephesinde Sao Paolo kod adını taşıyan ve soket G34 formunda hazırlanması beklenen yeni işlemciler de endüstrinin beğenisine sunulabilir ki yine özellikle sunucu tabanlı hazırlanması beklenen bu işlemciler daha önce kullanıma sunulan modellerden muhtemelen DDR3 bellek desteği ile ayrılacaklar gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim