Uygulama ile Aç

300.000 dolarlık elektrikli sürat teknesi: Kendi güneş enerji sistemi var

Abone Ol

Eski Tesla yöneticisinin şirketinin ürettiği elektrikli tekne R30'un render görselleri CES 2023'te paylaşılmıştı. Şimdi 300.000 dolar fiyatla satılacak tekne hakkında daha fazla detay paylaşıldı.

2011’den 2017’ye kadar Tesla’da üretim kolunu yöneten eski yönetici John Vo’nun kurduğu BIG adında yeni şirket, elektrikli tekne üretmeye odaklanacak. Vo, şirketin ilk elektrikli sürat teknesini gösterdi ve şu anda hakkında daha fazla bilgiye sahibiz.

Ayrıca bkz.

Tesla, otomobillerinin fiyatını büyük ölçüde düşürdü

Eski Tesla yöneticisinin şirketi üretiyor, 2024'te satışta

BIG’in yüksek performanslı elektrikli sürat teknesinin 2023 sonunda üretime gireceği, 2024 başında da Amerika’da satışa sunulacağı söyleniyor. Blue Innovation Group’un ilk elektrikli motorbotu R30, yaklaşık 300.000 dolara satılacak.

Tek şarjla 8 saat seyir, 45 dakikada %80 şarj

9 metre uzunluğunda katlanabilen bagaj, 400 beygir gücünde çift elektrikli motor, 72 km hız, ömür boyu garantili alüminyum gövde, dahili 50 galonluk tatlı su deposu, teknenin öne çıkan özellikleri arasında. Tek şarjla 8 saat veya 150 deniz mili çalışan elektrikli tekne, DC hızlı şarj cihazıyla yaklaşık 45 dakikada %80’e kadar şarj olabiliyor veya kendi güneş enerjisi sistemine sahip. Teknenin güneş enerjisiyle bir haftada tam şarj olduğu belirtildi.

Şirketin kendi eğlence sistemi bulunuyor

BIG R30 elektrikli sürat teknesinde geleneksel deniz radarı ve GPS sensörleri dışında internet, WiFi, Bluetooth ve diğer modern olanaklarla birlikte müzik eşliğinde dinlenmek için düşünülmüş şirketin kendi geliştirdiği eğlence sistemi (çift ekran) mevcut. Teknenin seyir, balık tutma ve su sporları için mükemmel, gündelik kullanım için de yeterince rahat olduğu söyleniyor.

BIG R30 elektrikli sürat teknesi özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
3 Yorumun Tamamını Gör