Uygulama ile Aç

Akıncı TİHA irtifa rekoru kırdı

Abone Ol

Daha önce 40 bin feet irtifa ile irtifa rekoru kıran Akıncı TİHA, bu kez 45 bin feet'in üzerine çıkarak rekorunu tazeledi. Rekor uçuşun videosu paylaşıldı.

Geçtiğimiz Mart ayında 40 bin feet yüksekliğe çıkarak irtifa rekoru kıran Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), rekorunu geliştirerek 45 bin feet yüksekliğe çıktı.

Akıncı TİHA’nın 2 adet 750 beygir motor ile donatılan modeli AKINCI B modeli, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 45.118 feet’e (13.716 metre) taşıyarak üçüncü kez kırdı.

Akıncı B’nin Baykar tarafından yüksek irtifa çalışmaları devam ederken aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen Akıncı İHA’nın şu sıralar devam eden Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda Doğu Akdeniz’de tatbikat kapsamındaki senaryoda görev uçuşu yapılıyor. Akıncı, 29 Ağustos 2021’de TSK envanterine girmişti. İlk kez kapsamlı bir Hava Kuvvetleri tatbikatında boy göstermiş oldu. Ayrıca bu ay içerisinde düzenlenen EFES-2022 Müşterek Atışlı Fiili Tatbikatı‘nda Batman’da konuşlu olduğu üsten kalkış yaparak Seferihisar’daki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi’nde belirlenen hedeflere atışlarını başarıyla gerçekleştirmiş ve Batman’daki üssüne geri dönmüştü.

Ayrıca bkz.

Bayraktar AKINCI TİHA, KGK-SİHA-82 ile atış testini geçti

4 ülkeyle sözleşme imzalandı

Baykar’dan yapılan açıklamaya göre Akıncı TİHA için 4 ülkeyle ihracat sözleşmesi yapıldı. 2023’ten itibaren yurt dışına teslimata başlanacak. Akıncı TİHA’nın küçük boyutlu versiyonu Bayraktar TB2 için ise şimdiye kadar 22 ülke ile sözleşme imzalandı.

Bayraktar Akıncı TİHA özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
57 Yorumun Tamamını Gör