Uygulama ile Aç

AMD işlemcilerinde onlarca açık var, kullanıcılar uyarılıyor

Abone Ol

AMD’nin ilk nesil Zen mimarisinden itibaren geliştirdiği pek çok masaüstü, mobil, performans ve sunucu işlemcilerinde açıklar tespit edildi. Yamalar da dağıtıma başladı.

Özellikle son 5 yıldır işlemcilerin çekirdek seviyesinde barındırdıkları açıklar yonga dünyasını derinden sarsıyor. Meltdown ve Spectre açıkları ile birlikte tasarımcılar daha hassas davranıyor, daha geniş incelemeler yapıyor. AMD bu hafta önemli bir rapor yayınladı.

AMD açıklarına dikkat

AMD bu hafta yaptığı açıklamada Zen mimarili işlemcilerinde toplamda 31 adet açık bulunduğunu duyurdu. Apple, Google ve Oracle güvenlik ekipleri ile birlikte AMD bir rapor hazırlamış durumda.

Ayrıca bkz.

Star Wars Jedi: Survivor oyununa AMD dopingi

Açıklardan 3 tanesi Ryzen işlemcileri ilgilendirirken 28 tanesi ise EPYC sunucu işlemcilerini kapsıyor. Bunlardan 1 tanesi yüksek riskli iken 3 tane de önemli açık bulunuyor. Açıklar nedeniyle işlemcinin belirli bölümlerine saldırılar veya veri kayıpları ihtimali var.

AMD açıkları kapatmak için farklı AGESA versiyonları hazırlamış durumda. Versiyonlar ilgili üretici ortaklara gönderiliyor. Kullanıcıların gerekirse üretici sitelerine girerek güncellemeleri kontrol etmeleri isteniyor. AMD’nin yayınladığı işlemci listesi şu şekilde:



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
13 Yorumun Tamamını Gör