Uygulama ile Aç

AMD'den Nvidia'ya yanıt: RDNA 3, RTX benzeri yapay zeka desteği sunabilir

Abone Ol

Nvidia DLSS'e karşı FSR teknolojisini kullanıcılara sunan AMD, başarılı sonuçlara ulaşmaya başlamıştı. Şirket şimdi de RDNA 3 mimarisinde yapay zeka desteğinden faydalanabilir.

Yapay zekâ desteği ve makine öğreniminden faydalanan RTX ekran kartları ile sektörde büyük bir avantaj yakalayan Nvidia’ya en sonunda AMD’den yanıt gelebilir. Bu hafta yaklaşmakta olan RDNA 3 mimarisi hakkında Github güncellemesine giden kırmızı ekibin, DLSS benzeri işlevler sunacak matris tabanlı bir talimat seti eklediği ortaya çıktı.

FSR 3.0 yapay zeka desteğinden güç alabilir

Bilindiği üzere FidelityFX Super Resolution (FSR) 2.0 teknolojisi ile büyük bir gelişme kaydeden AMD, herhangi bir yapay zeka hızlandırmasına gerek duymadan geniş bir donanım yelpazesine destek sunuyor. Bununla birlikte RDNA 3'ün bir kodu olan GFX11’e eklenen Wave Matrix Multiply-Accumulate talimatları, güvenilir sızıntı kaynağı Greymon55’e göre FSR 3.0 için bir yapay zeka hızlandırma desteğine işaret ediyor.

Ayrıca bkz.

AMD Radeon 7000 ekran kartı serisinin çıkış tarihi sızdırıldı

TSMC'nin 5nm üretim süreci ile gelecek RDNA 3 mimarisi, Watt başına yüzde 50 daha iyi performans, yeniden tasarlanmış bilgi işlem birimleri ve yeni nesil bir Infinity Cache içerecek. Yeni mimarili ekran kartların Ekim sonu ila Kasım ortası arasında piyasaya sürülmesi beklenirken, DLSS benzeri bir yapay zeka teknolojisi rakibi karşısında şirkete büyük bir avantaj sağlayabilir. 



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
8 Yorumun Tamamını Gör