Uygulama ile Aç

Apple, Çin'e olan üretim bağımlılığını azaltmak istiyor

Abone Ol

Apple, tedarik zincirini çeşitlendirme seçeneklerini aktif olarak değerlendiriyor. Şirket, Çin'e olan üretim bağımlılığını azaltmak üzere yeni planlar üzerinde çalışıyor.

TFI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Çin'deki sürekli karantinalar nedeniyle Apple'ın aktif olarak tedarik zincirini çeşitlendirmeyi ve üretimi diğer ülkelere aktarmayı planlamaya başladığını söyledi.

Ayrıca bkz.

Yenilenmiş akıllı telefon satışları %15 arttı: Apple pazar lideri

Çin'deki kapanmalar üretimi olumsuz etkiliyor

Bildiğiniz gibi, Mart ayının sonunda, Çinli yetkililer yeni bir COVID-19 salgını nedeniyle çoğu büyük şehirde karantina başlattı. Kapanmalar, MacBook ve diğer Apple ürünlerinin üretimini süresiz olarak durdurmak zorunda kalan birkaç Apple tedarikçisini de doğrudan etkiledi.

Kuo, Apple'ın 2020'nin başlarında Çin dışında üretim tesisleri kurmayı ciddi olarak düşünmeye başladığını, ancak şirketin çeşitlendirme öncesi aşamaya ancak şimdi geçtiğini söyledi. Apple'ın ilk olarak Hindistan ve Tayvan'daki tedarikçi fabrikaları düşündüğü bildirildi. Önümüzdeki dönemde, konuyla ilgili daha detaylı bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
11 Yorumun Tamamını Gör