Anlık Bildirim

Yenilenmiş akıllı telefon satışları %15 arttı: Apple pazar lideri

Araştırma şirketi Counterpoint Research, 2021'de yenilenmiş akıllı telefonlar için küresel pazarın 2020'ye kıyasla %15 büyüdüğünü gösteren yeni bir rapor paylaştı.

Yenilenmiş akıllı telefon satışları %15 arttı: Apple pazar lideri Tam Boyutta Gör

Analistlere göre, geçen yıl Apple yenilenmiş telefon satışlarında pazar lideri oldu. Ayrıca, 2021'de yenilenmiş akıllı telefonlar için küresel pazar, yeni akıllı telefon pazarından daha hızlı büyüdü.

2021 yılında küresel olarak, yenilenen akıllı telefonların hacmi yıllık bazda %15 arttı. Karşılaştırıldığında, yeni akıllı telefonların sevkiyatları yıllık bazda sadece %4,5 arttığı görülüyor. Counterpoint Research analistleri, yeni akıllı telefonların her yıl daha pahalı hale geldiğini ve bu nedenle alıcıların yenilenmiş modelleri seçme olasılığının daha yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Yenilenmiş telefon fiyatları da yükseliyor

Yenilenmiş telefonlara olan talebin artmasıyla birlikte, bu cihazların ortalama satış fiyatları da yükseldi. Analistler, yenilenmiş akıllı telefon pazarının gelecek yıllarda büyümeye devam edeceğinden emin. Yenilenmiş telefon satışlarında Apple'ın ardından Samsung'un geldiği belirtilirken satış rakamları ise paylaşılmadı.

Yenilenmiş akıllı telefon satışları %15 arttı: Apple pazar lideri Tam Boyutta Gör

Bu pazarın büyümesinin ana nedenlerinden biri de mobil cihazların onarımı ve restorasyonu ile ilgilenen şirket sayısındaki önemli artış olarak gösteriliyor. Ayrıca, farklı ülkelerin yasalarının akıllı telefon üreticileri üzerinde baskı oluşturduğunu ve onları ürünlerini daha sürdürülebilir hale getirmeye zorladığına da dikkat çekilmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3852 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, yenilenmiş telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim