Uygulama ile Aç

ARM Cortex-X3 tanıtıldı: İşte yeni kral

Abone Ol

ARM Cortex-X3 çekirdeği önceki nesle göre pik performansı yüzde 25 oranında arttırırken ana akımda ARM Cortex-A715 ve güncellenmiş Cortex-A510 karşımıza çıkıyor.

Mobil işlemci mimarisi sektörünün tartışmasız lideri ARM amiral gemisi sınıfında ayrı bir yere konumlandırdığı Cortex-X konseptini üçüncü nesle taşıyor. ARM Cortex-X3 önemli performans artışı ile geliyor.

ARM Cortex-X3 neler sunuyor?

Snapdragon 8 Gen 1 ve Dimensity 9000 gibi amiral gemilerinde kendisine yer bulan Cortex-X mimarisi üçüncü nesli ile yüzde 25 civarında bir pik performans artışı getiriyor. IPC olarak yüzde 11 civarında bir artış elde edilmiş.

Ayrıca bkz.

Xiaomi 12S ile ilgili ilginç detay

Dizüstü tarafında ise Intel Core-i7 1260p 28W işlemcisine göre yüzde 34 civarı bir performans artışı elde ediliyor. ARM’ın Cortex-X3 ile dizüstü pazarında da etkili olmak istediği anlaşılıyor.

Ana akım tarafında ise ARM Cortex-A715 karşımıza çıkıyor. Önceki nesle göre aynı frekans değerlerinde yüzde 20 civarında bir enerji verimliliği sunuluyor. Böylece orta seviyede daha dengeli bir performans ortaya konuyor.

ARM Cortex-A510 çekirdeği ise isim değiştirmeden bir güncelleme almış. 12 çekirdeğe kadar ölçeklendirilebilen ARM Cortex-A510 verimlilik adına güç tüketimi tarafında yüzde 5 civarında bir kesinti yapıyor.

Seviye 3 ön bellek, kontrol birimleri ve harici arabirimleri bir veya bir kaç çekirdek ile birleştirerek ihtiyaca göre kümeler oluşturan DSU birimi de güncellenerek yüzde 50 daha fazla çekirdek ölçeklendirmesi elde etmiş. ARM Cortex-X3, ARM Cortex-A715 ve ARM Cortex-A510 çekirdekleri yılın sonlarına doğru ilk yonga setlerinde kendisine yer bulacak.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
6 Yorumun Tamamını Gör