Uygulama ile Aç

ATAK-2 helikopteri ilk kez motor çalıştırdı

Abone Ol

TUSAŞ tarafından geliştirilen ATAK-2 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ilk kez motor çalıştırdı. ATAK-2'nin ilk uçuşunun bu hafta yapılması hedefleniyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-II’nin motoru ilk kez çalıştırıldı. Motor testlerinin tamamlanmasının ardından ilk uçuş yapılacak.







ATAK-2 helikopteri, T129 ATAK Helikopterine kıyasla artırılmış faydalı yük kapasitesi, daha fazla mühimmat kapasitesi, geliştirilmiş silah istasyonları, yeni nesil sistemler ve kendini koruma sistemleri ile öne çıkıyor.

ATAK-2 helikopterinin yerdeki motor çalıştırma testlerinin toplam 15 saat sürmesi planlanıyor. Ölçümlerde bir aksaklık çıkmazsa bir hafta içerisinde ilk uçuşunu yapılacak.

Ayrıca bkz.

İnsansız savaş uçağı ANKA-3 ilk kez piste çıktı ve taksi yaptı

ATAK-2’nin ilk prototiplerinde Ukraynalı Motor Sich tarafından üretilen 2500 beygir gücündeki TV3-117VMA-SBM1V-01T motoru kullanılacak. Yerli ve milli tasarıma sahip ATAK-2’nin bütün silah sistemleri, transmisyonu, uçuş bilgisayarı ve şaftı yerli olarak üretiliyor. 2025 yılında Kara Kuvvetlerimize 3 adet ATAK-2 teslimatı yapılacak.

ATAK-2 özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
32 Yorumun Tamamını Gör