Uygulama ile Aç

Bayraktar Kızılelma’nın yeni prototipi PT-4’ten uçuş testi!

Bayraktar Kızılelma'nın PT-4 versiyonunun art yakıcılı motor testi yapıldı. Kısa mesafeden kalkış gerçekleştirildi. PT-4 versiyonunun uçuş testi videosu paylaşıldı.

Bayraktar Kızılelma’nın dördüncü prototipi olan PT-4 versiyonunun uçuş testleri başladı. Geçen hafta ilk uçuşu yapılan PT-4’ün son olarak AB Kalkışlı Aerodinamik Sistem Tanımlama Testi tamamlandı.

Ayrıca bkz.

Altın Kubbe: ABD'den 175 milyar dolarlık savunma kalkanı

PT-4, üretim varyantının devamı olan prototip versiyon olarak tanımlanabilir. Seri üretime sayılı günler kala son testler yapılıyor. Baykar, yeni prototipin uçuş testi videosunu paylaştı. Bayraktar Kızılelma PT-4’ün uçuşunu Bayraktar Akıncı gökyüzünden kayda aldı.

AB Kalkışlı Aerodinamik Sistem Tanımlama Testinde Uçağın kalkış sırasında art yakıcı (afterburner) kullanarak daha fazla itki elde etmesi test edildi. Aerodinamik kuvvetlerin ve momentlerin modellenmesi sağlandı. Uçak yüzeyine etki eden hava kuvvetler (lift, drag, moment) ile ilgili veriler elde edildi. Sistem tanımlama testinde, bu kuvvetlerin zamana bağlı davranışı analiz edildi.

Bayraktar Kızılelma özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
19 Yorumun Tamamını Gör