Uygulama ile Aç

Elon Musk: Twitter algoritmaları açık kaynak olmalı

Abone Ol

Elon Musk satın alım teklifinin tartışmaları devam ederken yeni bir açıklama daha yaptı. Kanun kapsamında insanların kendilerini ifade edebilmelerini ve sansürlenmemesini istedi.

Önce Twitter’ın en büyük hissedarı haline gelen ardından da satın alım teklifi yaparak gündeme oturan Elon Musk, salvolara devam ediyor. Twitter’ın katı politikalarını eleştiren Musk algoritmaların açık kaynak olmasından yana. 

Twitter açık kaynak mı oluyor?

Her fırsatta Twitter’ın sansür politikalarını eleştiren Elon Musk, sosyal ağı satın almak için harekete geçince herkesin kafasında aynı soru oluştu: Acaba Twitter açık kaynak ve sansürsüz mü olacak?

Ayrıca bkz.

Elon Musk’dan ilginç Twitter anketleri

TED konferansında sahne alan Elon Musk, Twitter’ın kanunun elverdiği sınırlar içerisinde özgürlüklere izin vermesi gerektiğini belirterek müdahaleleri en aza indirmesinin en doğrusu olduğunu dile getirdi. 

Elbette böyle bir açık kaynak konsepti faciaya sebep olabilir. Herkesin engel olmadan diğer kullanıcılara sınırsızca eleştiri yöneltmesi veya hakarete varan söylemlerde bulunması kaos durumu ortaya çıkarabilir. 

Diğer taraftan Elon Musk’a eleştiriler de çığ gibi. Hisse satın alımının zamanında Menkul Kıymetler Komisyonu’na iletilmediğini iddia eden yatırımcılar manipülasyon olduğunu düşünüyor. Ayrıca satın alım teklifi ile birlikte yükselen hisseler Musk’a yine servet kazandırdı. Bu tarz davranışlar nedeniyle büyük bir kesim Elon Musk’ı samimi bulmuyor. 
 



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
7 Yorumun Tamamını Gör