Uygulama ile Aç

Getir’den önemli siber saldırı açıklaması: Kredi kartı bilgileri çalındı mı?

Abone Ol

Türkiye'nin en büyük şirketlerinden biri olan Getir, geçtiğimiz haftalarda siber saldırılar ile gündeme gelmişti. Kullanıcı verilerinin sızdırıldığı söylenmişken Getir’den önemli bir açıklama geldi.

Restoran, gıda ve yemek teslimatları için hizmet sunan Getir, sancılı bir dönemden geçiyor. Geçtiğimiz haftalarda Getir’in hacklendiği ve hassas bilgiler dahil kullanıcı verilerinin çalındığı söylenmişti. Şimdi Getir’den konu hakkında önemli bir açıklama yayınlandı.

Çalınan bilgiler açıklandı

Getir, yaptığı açıklamada yürüttükleri incelemeler kapsamında 23 Mart, 25 Mart, 31 Mart, 01 Nisan, 08 Nisan ve 11 Nisan 2023 tarihlerinde yasa dışı internet ortamlarında Getir müşterilerine ait olduğu iddia edilen bir takım kişisel verileri içeren bağlantılara (URL) yer verildiğini duyurdu. Dark Web gibi ortamlarda satılan bu bilgilerin içerisinde şu bilgilerin olduğu açıklandı:

Kredi kartı bilgileri güvende

Getir tarafından yapılan açıklamaya göre Getir kullanıcılarının kredi kartı bilgileri güvende: “Kredi kartı bilgileriniz Getir hesabınızda değil Getir’in ödeme çözümü sağlayıcısı Mastercard’ın Masterpass altyapısında saklanmaktadır.”

Ayrıca bkz.

DDoS saldırıları evrimleşti: Saldırılar artık daha büyük olacak

Getir, kartı numaralarının bir kısmını (son 4 hane) barındırdıklarını, geriye kalan önemli bilgilerin Masterpass sisteminin içinde olduğunu ve bunlara mevzuat gereği erişimlerinin olmadığını söyledi. Dolayısıyla, olay dahilinde kullanıcılara ait herhangi bir finansal veri ya da Getir hesabına giriş için kullanılan kişiye özel tek kullanımlık şifre bilgileri vb. herhangi bir hassas nitelikli veri sızdırılmadı.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
40 Yorumun Tamamını Gör