Uygulama ile Aç

GTA 6 sızıntısının şüphelisi 17 yaşındaki hacker tutuklandı

Abone Ol

İngiliz polisi, oyun tarihinin en büyük sızıntılarından birini gerçekleştirdiği düşünülen 17 yaşındaki genç hacker'ı bulmayı başardı.

17 yaşındaki genç, 22 Eylül Perşembe günü Oxfordshire'da İngiliz polisi tarafından gözaltına alındı. Genç adamın, Grand Theft Auto 6'nın geliştirilmesinden sorumlu şirket olan Rockstar Games'i ve Uber'i hacklediğinden şüpheleniliyor.

Ayrıca bkz.

GTA 6 sızıntı analizi: İşte oyuna gelecek yenilikler

Şahsın halen gözaltında olduğu ve davanın siber suçlarda uzmanlaşmış Büyük Britanya Ulusal Suç Dairesi tarafından yürütüldüğü bildirildi. Ayrıca genç adamın, bu yılın başında Microsoft, Samsung ve Nvidia'ya yönelik saldırılarla ünlenen Lapsus$ grubuyla bağlantıları olabileceği tahmin ediliyor.

Rockstar'ın itiraf tweeti rekor kırmıştı

Geçtiğimiz hafta, GTA 6'nın erken geliştirme sürümünden oynanış görüntüleri internete düşmüştü. Sızıntıların yayınlandığı forumunun sahibi ise söz konusu sızıntıların, İngiltere'de faaliyet gösteren hacker grubu Lapsus$'dan bir genç tarafından yapıldığını iddia etmişti.

GTA 6'nın geliştiricisi Rockstar Games ise sızıntının gerçekliğini hızla kabul etmiş ve şirketin bu itirafı, şimdiye kadarki en çok beğenilen video oyunu tweeti olmuştu.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
51 Yorumun Tamamını Gör