Anlık Bildirim

GTA 6'yı sızdıran hacker akıl hastanesine yatırılacak

Merakla beklenen Grand Theft Auto 6 (GTA 6) oyununun videolarını sızdıran 18 yaşındaki hacker, süresiz hastane cezasına çarptırıldı.                             
GTA 6'yı sızdıran hacker akıl hastanesine yatırılacak Tam Boyutta Gör
BBC'nin haberine göre İngiltere'de yaşayan 18 yaşındaki otistik hacker Arion Kurtaj, Rockstar Games'i hackleyip GTA 6'nın ilk versiyonuna ait görüntüleri yayınlamasının ardından bir psikiyatri hastanesinde süresiz zorunlu tedaviye mahkum edildi.

Kurtaj, Lapsus$ adlı hacker grubunun lideriydi. Onun liderliğinde siber suçlular bir dizi bilişim şirketine saldırdı. Oyun geliştiricisi Rockstar Games'in yanı sıra Nvidia ve Uber de bu saldırılardan etkilendi. Bilgisayar korsanları şirketlere toplamda yaklaşık 10 milyon dolar tutarında zarar verdi ve Kurtaj suçların işlendiği sırada 18 yaşından küçüktü.

Kamu için tehlike arz ediyor

Yargıç, Kurtaj'ın yeteneklerinin ve siber suç işleme konusundaki istekliliğinin kamu için bir tehlike olmaya devam ettiği anlamına geldiğini söyledi. Genç hacker, doktorlar onu sağlıklı görmediği sürece hastanede kalacak.

GTA 6'yı sızdıran hacker akıl hastanesine yatırılacak Tam Boyutta Gör
Soruşturma Kurtaj'ın Rockstar Games'i, Nvidia'ya saldırdığı için kovuşturma altındayken hacklediğini de ortaya çıkardı. Dizüstü bilgisayarına el konulmasına rağmen Kurtaj, Amazon Firestick, oteldeki televizyonu ve cep telefonunu kullanarak oyun geliştiricisini hacklemeyi başardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7499 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, gta 6 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim