Anlık Bildirim

GTA 6 sızıntısını yapan 18 yaşındaki hacker yargılanmayacak

Rockstar Games'in merak ve heyecanla beklenen GTA 6 oyunundan görüntü ve videoları internete sızdırmakla suçlanan bilgisayar korsanının yargılanmayacağı açıklandı.
GTA 6 sızıntısını yapan 18 yaşındaki hacker yargılanmayacak Tam Boyutta Gör
Londra'da bir mahkeme Rockstar Games, Uber, Revolut, Nvidia ve daha birçok şirketi hacklemekle suçlanan Lapsus$ grubundan 18 yaşındaki hacker Arion Kurtaj'ın yargılanamayacağına karar verdi.

18 yaşındaki genç psikiyatristler tarafından muayene edildi ve mahkemeye çıkmaya uygun olmadığı sonucuna varıldı. Bu durum, örneğin bir sanığın neden yargılandığını anlamadığı ya da avukatına davadan ne istediğini açıkça ifade edemediği durumlarda ortaya çıkıyor. Bu da hakimin çocuğun suçlu olup olmadığına değil, sadece bu eylemleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğine karar vereceği anlamına geliyor.

GTA 6 sızıntısıyla ün kazanmıştı

Arion Kurtaj'ın en çok ün kazandığı hack ise elbette büyük GTA 6 sızıntısı oldu ve toplamda GTA 6'nın erken bir versiyonuna ait doksandan fazla video ve görüntü sızdırdı. Reuters'a göre, Rockstar Games çalışanlarını, Slack'teki bir mesajda oyunun kaynak kodunu sızdırmakla tehdit etti. Sonrasında da 23 Eylül 2022 tarihinde tutuklandı.

GTA 6 sızıntısını yapan 18 yaşındaki hacker yargılanmayacak Tam Boyutta Gör
Rockstar ise GTA 6 sızıntısının gerçek olduğunu şu açıklamayla doğrulamıştı: "Kısa bir süre önce ağımıza girildi ve yetkisiz biri, bir sonraki Grand Theft Auto'nun erken geliştirme görüntüleri de dahil olmak üzere sistemlerimizden gizli bilgilere yasadışı bir şekilde erişti ve indirdi. Şu anda, canlı oyun hizmetlerimizin bundan zarar görmesini veya projelerimizin uzun vadeli gelişimini etkilemesini beklemiyoruz".
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12281 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hack, gta 6 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim