Uygulama ile Aç

Intel Meteor Lake ve Lunar Lake işlemciler için tarih belli oldu

Abone Ol

Intel, 2022 4.çeyrek kazanç açıklamarında Meteor Lake ve Lunar Lake işlemciler için gelecek yol haritasını paylaştı. Peki bizleri neler bekliyor? İşte detaylar

Yakın zamanlı kazanç açıklamalarında Intel, Meteor Lake ve Ameralds Rapids iş istasyonu işlemciler için gelecek yol haritasını paylaştı. Raptor Lake ile pazara başarılı bir geri dönüş yapan yonga devi, gelecek nesilde planlarını hızlandırıyor.

Intel Meteor Lake ve Lunar Lake işlemciler için tarih belli oldu

Yapılan açıklamada Intel, Meteor Lake ve Emeralds Rapids iş istasyonu işlemcilerin 2023'ün ikinci yarısında tanıtılacağını onayladı. Ancak Meteor Lake lansmanının masaüstü mü yoksa mobil ürünlere mi odaklanacağı hala açıklanmış değil. Hatırlayacak olursak yakın zamanlı sızıntılar, Raptor Lake-S yenilemesinin 2023'ün ikinci yarısında tanıtılacağını bizlere göstermişti. Bu nedenle masaüstü Meteor Lake işlemcilerin gelecek yıla ertelenebileceğini söyleyebiliriz. 

Ayrıca bkz.

Intel’de işler çığırından çıktı! Bir kez daha zarar açıklandı

Ayrıca Intel, düşük güç tüketimine sahip dizüstü bilgisayarlar için Lunar Lake planlarını da yeniledi. Kısa süre önce yonga devi, yeni dizüstü mimarisinin güç tüketimi odaklı sıfırdan tasarlanacağını söylemişti. Bu bağlamda yeni işlemciler, Alder Lake-N serisinin yerini alacak ve muhtemel olarak daha yetenekli Meteor Lake işlemcilerle birlikte tanıtılacak.

Intel'in gelecek yol haritası 

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
5 Yorumun Tamamını Gör