Uygulama ile Aç

MEB ve Reeder "Kızlar Kodlar" projesi ile ücretsiz kodlama eğitimi verecek

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı ve Reeder arasında yapılan anlaşma ile "Reeder ile Kızlar Kodlar" projesi hayata geçiriliyor. Liselerdeki kız öğrencilere ücretsiz kodlama eğitimleri verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Reeder arasında imzalanan iş birliği protokolü ile “Reeder ile Kızlar Kodlar Projesi” hayata geçiriliyor. Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Liselerindeki kız öğrencilere kodlama eğitimi için destek verilecek.

Reeder, toplumda kadının rolü hakkında farkındalık oluşturmak için kadın çalışan oranını yüzde 55’e ve kadın hissedar oranını yüzde 63’e yükseltmişti. Şimdi de aynı yaklaşımla “Kızlar Kodlar” projesi imzalandı.

2500 öğrenciye eğitim verilecek

Kız öğrencilerin yazılım kullanma becerilerini geliştirmek için Kızlar Kodlar projesi ile ücretsiz kodlama eğitimleri verilecek. İlk olarak Samsun, İstanbul, Manisa, Mersin ve Gaziantep şehirlerinde uygulanacak. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim gören 12-18 yaş aralığındaki en az 2500 kız öğrenciye ulaşılması planlanıyor. Öğrencilere ayrıca reelab.com.tr eğitim portalı üzerinden Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik disiplinlerini bütünleşik olarak ele alan "STEAM" eğitimi verilecek.

Ayrıca bkz.

OpenAI ChatGPT nedir? Google'ın devri bitiyor mu?

Öğrenciler reelab.com.tr platformundan Maker Eğitimleri, Üç Boyutlu Tasarım, Algoritmalar, Oyun Tasarımı, Arduino ile Kodlama ve Mobil Programlama dersleri görecek. Eğitimleri tamamlayan öğrenciler kodlama, tasarım ve yazılım alanınca becerilerini geliştirecek. Eğitimleri ve sınavı başarıyla tamamlayan 250 öğrenciye yüz yüze atölyeler ile öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme ve ilk prototiplerini üretme imkanı sunulacak.

Kızlar Kodluyor projesinin yol haritası şöyle:



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
9 Yorumun Tamamını Gör