Uygulama ile Aç

Netflix'te kan kaybı sürüyor: Şimdi de 300 kişinin görevine son verildi

Abone Ol

Yaşanan mali olumsuzluklar sebebiyle birçok çalışanının işine son veren Netflix, işten çıkarmalara devam edecek gibi gözüküyor. Şirket yüzlerce kişiye daha veda edecek.

Dünyanın en büyük yayın platformu Netfilix, Mayıs ayında başlayan işten çıkarmalara bir yenisini daha ekledi. Şirket şimdi de çoğunluğu ABD’de yer alan 300 çalışanın görevine son veriyor.

İşten çıkarmalar devam edebilir

Bilindiği üzere uzun bir zamandır hisse fiyatlarında kayıp vermeye devam eden şirket, 2022'nin ilk çeyreğinde platformun abone sayısında ilk kez azalma yaşandığını açıklamıştı. Bununla birlikte alınan yeni kararın, mali olumsuzluklardan sonra gelen bir küçülme hareketinin parçası olduğu bildiriliyor.

Ayrıca bkz.

UNESCO'dan Akdeniz uyarısı! Tsunami yaşanma olasılığı yüzde 100

İşten çıkarmalar hakkında ''Netflix olarak işe önemli ölçüde yatırım yapmaya devam ederken, bu çıkarmaları, daha yavaş gelir büyümemize paralel olarak maliyetlerimizin artması için yaptık'' açıklamasında bulunan yayın platformu, ''Netflix için yaptıkları her şey için çok müteşekkiriz ve bu zorlu geçişte onları desteklemek için çok çalışıyoruz.'' sözlerini dile getirdi.

Gelir artışı sağlamak amacıyla platforma reklam destekli planlar ve hesap paylaşımı konusunda ek ücretler getirmeyi planlayan Netfilix, 2022'nin ikinci çeyreğinde abone kayıplarının 2 milyona ulaşacağını tahmin ediyor.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
39 Yorumun Tamamını Gör