Anlık Bildirim

UNESCO'dan Akdeniz hakkında uyarı! Tsunami yaşanma olasılığı yüzde 100

UNESCO, önümüzdeki 30 yıl içinde Marsilya, İskenderiye ve İstanbul da dahil olmak üzere Akdeniz bölgesinin büyük bir tsunami felaketi ile karşı karşıya olduğunu düşünüyor.

UNESCO'dan Akdeniz uyarısı! Tsunami yaşanma olasılığı yüzde 100 Tam Boyutta Gör

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Akdeniz ve çevresini etkileyebilecek bir tsunami felaketi konusunda uyarıda bulundu. Örgüt, önümüzdeki 30 yıl içerisinde bir metreden daha yüksek bir tsunaminin ortaya çıkma ihtimalinin neredeyse yüzde 100 olduğunu belirtti.

Akdeniz dahil 5 bölge risk altında

UNESCO tarafından paylaşılan yeni raporda, Akdeniz kıyılarına vuracak bir tsunami riskinin, deniz seviyelerinin yükselmesi ile daha da artacağını tahmin ediliyor. Bununla birlikte Pasifik ve Hint Okyanusu bölgelerinde yaşayan halkın tehlikelerin farkında olduğunu belirten örgüt, felaketin Akdeniz dahil olmak üzere diğer kıyı bölgeleri tarafından hafife alındığını düşünüyor.

Guardian’a yeni açıklamalarda bulunan ve 2004, 2011 yıllarında yaşanan tsunamilerin uyarı işareti olduğunu söyleyen ENESCO Tsunami Uzmanı Bernardo Aliaga, ''2004’ten bu yana çok yol kat ettik ancak hazırlık konusunda eksikler var ve bunların giderilmesi gerekiyor. Uyarıların ziyaretçiler ve toplumlar tarafından anlaşıldığından emin olmamız lazım'' sözlerini dile getirdi.

Ayrıca UNESCO, gelecek yıl Akdeniz bölgesinde bulunan beş sahil kentinin (Marsilya, İskenderiye ve İstanbul'a ek olarak, İspanya'nın Atlantik kıyısında Cádiz'e yakın bir şehir olan Cannes ve Chipiona) 21 ülkeden 40 şehir ve kasabanın yer aldığı "tsunamiye hazır" programına katılacağını vurguladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5560 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
unesco, akdeniz ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim