Uygulama ile Aç

Netflix, şifre paylaşımını engellemede kararlı: Daha geniş çapta uygulamaya geçiliyor

Abone Ol

Netflix, şifre paylaşımına yönelik engellemenin daha geniş çapta uygulanaacağını açıkladı. Hesaplarının şifresini paylaşanlar artık ücretini ödeyecek.

Netflix, 2023’ün ilk çeyreğinde ücretli şifre paylaşımını daha geniş çapta kullanıma sunmayı planladığını ve aynı hesabın birden fazla hanede kullanılmasına yönelik engellemenin uygulanacağını söyledi.

Ayrıca bkz.

Netflix kurucusu ve CEO’su istifa etti

Şifre paylaşımının yasaklanmasının başlıca iki sebebi var; Yatırımları engellemesi ve hizmetin geliştirilmesini, iyileştirilmesini baltalaması. Şirketin açıklamasına göre, bu, iş kurma konusuda uzun vadeli planları da etkiliyor. Kullanım şartları, Netflix’in kullanımını bir hane halkıyla sınırlıyor olsa da bugün 100 milyondan fazla hanede hesap paylaşımının yapıldığı biliniyor.

Netflix, üyelerin hesaplarına hangi cihazlarla giriş yapıldığını görmelerini sağlayan ve bir profili yeni bir hesaba aktarma dahil deneyimi iyileştiren yeni özellikler için çok çalıştıklarını belirtiyor. Netflix’i birlikte yaşamadıkları kişilerle paylaşmak isteyen kullanıcılardan da ekstra ücret alınacağı açıkça söyleniyor. Şirket, bazı ülkelerde uyguladığı ücretli şifre paylaşımı uygulamasının hesap iptali ile sonuçlanacağının da farkında ancak gelirlerin artması adına böyle bir çalışmanın yapılması gerektiği belirtiliyor.

Netflix şifre paylaşımı ücreti ne kadar?

Netflix şifre paylaşımı ücreti 3 dolar ancak bu, Latin Amerika ülkeleri için geçerli fiyatlandırma. Netflix’in Amerika’da hesap paylaşımı için 7 doların biraz altında ücret alacağı söyleniyor. IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği aracılığıyla kullanıcıların şifrelerini hane dışındaki hesaplarla paylaşıp paylaşmadığı görülecek.

Netflix hizmet şartlarına göre, hesabın aynı hanede yaşamayan kişilerle paylaşılması yasak ancak bu uygulamaya uzun süredir izin veriliyor. Şirket, ücretli hesabı şifresi paylaşımı uygulamasına 2023’ün ilk çeyreğinde geçmeyi planlıyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
59 Yorumun Tamamını Gör