Uygulama ile Aç

Pixel 7 ve Pixel 7 Pro 32 bit uygulamaları çalıştıramıyor

Abone Ol

Uzun yıllardır Android ekosistemini tamamen 64-bit’e geçirmek için uğraşan Google, bu konuda önemli bir adım attı. Yeni tanıtılan Pixel 7 serisi, yalnızca 64-bit uygulamaları çalıştırabiliyor.

2014 yılında çıkan Android 5.0 ile 64-bit işlemcileri destekleyen Google, işletim sisteminde önemli bir adım atmış oldu. 2019 yılında 64-bit uygulamaları Google Play üzerinden zorunlu hale getiren firma, 32-bit desteğini keseceğinin sinyallerini vermeye başlamıştı. Şimdi de beklenen oldu ve Google, 32-bitin geride bırakılması hakkında çok önemli bir adım attı. 

Ayrıca bkz.

Google Tensor G2'den kötü haber geldi

Pixel 7 serisi yalnızca 64-bit uygulamaları çalıştırabiliyor

Geçtiğimiz haftalarda Pixel 7 serisini resmen tanıtan firma, içerik üreticileri gibi bazı kişilere cihazları yollamaya başladı. Cihazların, kişilerin eline ulaşması ile bazı cevapsız sorular test edilmeye başlandı ve bu sorulardan biri de cihazların 32-bit uygulamalarına karşı uyumluluğuydu. Mishaal Rahman tarafından gelen bilgilere göre Pixel 7 serisi, 32-bit uygulamalarını çalıştıramıyor. Bu da Flappy Bird gibi bazı eski uygulamaların yeni cihazlarda erişilemeyeceği anlamına geliyor. Ayrıca Pebble Watch gibi 32-bit uygulamalara sahip akıllı saatler de Pixel 7 serisi ile eşleşemiyor.

Google Play Store’da var olan uygulamaların 64-bit olduğu düşünüldüğünde, bu durumun genel kullanıcıyı etkilemeyeceğini söyleyebiliriz. Ayrıca gelecek sene satışa çıkacak olan Pixel Tablet’te kullanılacak Android sürümünün sadece 64-bit olacağı belirtiliyor ve Android 14 ile 32-bit desteğinin komple terk edilmesi bekleniyor. 64-bit desteğinin işletim sistemi içerisinde tek seçenek olması ile 4GB RAM’den fazla belleğe sahip olan cihazlar, ufak performans artışlarına sahip olacaktır.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş