Uygulama ile Aç

Ünlü yonga tasarım araçları firmasına ambargoyu delme suçlaması

Abone Ol

Yonga üretiminin olmazsa olmaz firmalarından birisi olan Synopsis, yonga tasarım yazılımlarını Huawei ve HiSilicon’a izinsiz temin ettiği iddiasıyla soruşturuluyor.

Ağır ABD ambargosu altında olan Çin buna rağmen farklı yollarla ambargoları delmeye çalışıyor. Bunlardan en önemlisi kesenin ağzını açarak Batılı firmalardan teknolojileri sızdırmak. Synopsys bu hafta şok bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. 

Synopsys firmasına şok suçlama

Yonga dünyasında tasarım yapmak için kullanılan otonom yazılımların en önemli geliştiricisi Synopsys önemli bir suçlama ile karşı karşıya kaldı. Firmanın Huawei HiSilicon ve SMIC’e teknoloji sızdırdığı iddia ediliyor. 

Ayrıca bkz.

Küresel çip sevkiyatlarında yeni bir rekor kırılabilir

Soruşturma dosyasına göre HiSilicon firmasının yongalarını SMIC ile üretebilmesi için Synopsys tarafından bazı yazılım araçları temin edildi. Bu araçların Çin’deki iş ortakları üzerinden iletildiği ifade ediliyor. 

Huawei ve HiSilicon ulusal güvenliğe bir tehdit olarak kabul edildiği için izin almadan herhangi bir yonga teknolojisinin tedariği yasak. SMIC ise biraz daha düşük ambargo seviyesinde ve 14nm üzerindeki süreçler için lisans alması gerekmiyor. Bununla birlikte HiSilicon’a bunları temin edemiyor. 

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan bazı transferler için başlayan soruşturmayı Synopsys de kabul ediyor. Yetkili makamlarla yakın bir şekilde çalışan Synopsys kısa süre sonra bir açıklama yapacak. 
 



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
3 Yorumun Tamamını Gör