Uygulama ile Aç

TCG Anadolu üzerinde Bayraktar TB3 ve Kızılelma görüntülendi

Abone Ol

Bugün teslimat töreninin yapılacğaı TCG Anadolu gemisinin üzerinde Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma görüntülendi. Görüntüler Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

SİHA’ların iniş kalkış yapabileceği TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilecek. Teslimat töreni öncesinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan paylaşımda TCG Anadolu üzerinde Bayraktar TB3 ve Bayraktar Kızılelma görüntülendi.

Ayrıca bkz.

Japonya, Bayraktar TB2 almayı düşünüyor

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan Bayraktar TB3, TCG Anadolu’da park pozisyonunda az yer kaplayacak. Güverteye 11 adet SİHA konuşlandırılabilecek. Böylelikle Mavi Vatan’ın korunmasında SİHA’lar daha etkin bir şekilde kullanılacak.

SİHA’ların yanı sıra insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, HÜRJET Hafif Taarruz Uçağı ve helikopterler gemiden iniş ve kalkış yapabilecek. Uçuş güvertesinde 10 helikopter veya 11 adet SİHA, hangarda ise 19 helikopter veya 30 SİHA taşınabilecek. Geminin araç güvertesinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 kara aracı taşınabilecek.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
75 Yorumun Tamamını Gör