Uygulama ile Aç

Toyota neden tam elektrikli otomobil üretmeye odaklanmadığını açıkladı

Abone Ol

Toyota bir süre daha Hibrit otomobiller üretmeye odaklanacağını açıkladı ve bunun için haklı gerekçeleri de var gibi görünüyor. Peki neden böyle bir yol haritası izlemeyi tercih etti?

Toyota'nın Hibrit modellerinin son derece başarılı olduğu bir gerçek. Bu nedenle otomobil üreticisinin rakipleri gibi tam elektrikli araba üretimine geçişi benimsemekte hızlı olacağını düşünebilirsiniz. Bununla birlikte Toyota, elektrikli araçlara biraz tartışmalı bir yaklaşım sergiliyor gibi görünüyor ve markanın tam elektrik stratejisi hakkında paylaşılan bir bayi belgesi nedenini ortaya çıkarmakta.

Maliyetler büyük sorun yaratacak

Toyota'nın bayi belgesinde söylediği şey, bataryalar için malzeme tedarikinin önemli ölçüde artacağı ve dolayısıyla bu malzemeleri elde etme maliyetlerinin ve zorluklarının artacağı şeklinde. Ayrıca Hibrit otomobil malzemelerinin PHEV ve EV modellerine kıyasla daha uygun maliyetli olduğu için şimdilik böyle bir pozisyon almayı tercih etmiş.

Ayrıca bkz.

Toyota, elektrikli bZ ailesine eklenecek iki yeni konsept tanıttı

Toyota ayrıca şu anda şarj altyapısının, yollarda tam elektrikli modellerin çoğalmasını kaldırabilmesi için hala uzun bir yol kat etmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
67 Yorumun Tamamını Gör