Uygulama ile Aç

TUSAŞ CEO'su Temel Kotil ATAK-2 için tarih verdi

Abone Ol

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ATAK-II helikopterinin 2025'te ilk teslimatının yapılacağını duyurdu. ATAK-2 özellikleri neler?

TUSAŞ firması tarafından geliştirilen T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-II’nin teslim tarihini açıklandı. TUSAŞ CEO’su Prof. Dr. Temel Kotil, ATAK-2’nin ilk teslimatını 2025’te yapılacağını duyurdu.

ATAK-II hakkında açıklamalar yapan Kotil, şunları söyledi:

“ATAK-II, önümüzdeki birkaç gün içerisinde motor çalıştıracak. Bu ay içinde uçuşunu gerçekleştirecek. 2025’te Kara Kuvvetlerimize 3 tane teslim edeceğiz.”

T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK-II’nin bütün silah sistemleri, transmisyonu, uçuş bilgisayarı ve şaftı yerli olarak üretiliyor. İlk prototiplerde motor olarak ise Ukraynalı Motor Sich firması tarafından üretilen TV3-117VMA-SBM1V-01T motoru kullanılacak. ATAK-I’e göre daha fazla faydalı yük ve daha fazla mühimmat kapasitesi sunacak.

Ayrıca bkz.

TCG Anadolu, TSK'ya teslim edildi: TCG Anadolu özellikleri

ATAK-2 özellikleri

ANKA-3 önümüzdeki günlerde uçacak

TUSAŞ tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA-3 hakkında açıklamalar yapan Kotil, önümüzdeki günlerde ilk uçuşunu yapacağını duyurdu. Delta kanat tasarımı sayesinde radarda düşük görünürlüğe sahip olacağını ve 1,5 ton faydalı yük taşıyacağını açıkladı.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
14 Yorumun Tamamını Gör