Uygulama ile Aç

Twitter kapatıldı mı? Twitter’da çökme ve erişim sorunu yaşanıyor

Abone Ol

Son Dakika: Twitter’a Türkiye’de erişim sorunu yaşanmaya başladı. Twitter çöktü mü? Twitter kapandı mı? soruları peşi sıra geliyor. Ancak henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Popüler sosyal medya hizmeti Twitter’a Türkiye’den erişim sorunu yaşanıyor. Yapılan incelemelerimiz sonucunda saat 15:30’dan itibaren kullanıcılar Twitter’a erişim sorunu yaşıyor ve siteye giriş yapamıyor. İnsanlar Twitter çöktü mü? diye aratıyor. İşte son bilgiler:

Twitter çöktü mü?

Çarşamba günü saat 15:30’dan sonra Twitter erişim sorunu baş gösterdi. Downdetector üzerinden kontrol ettiğimizde sosyal medyaya erişim sorunlarının çok ciddi artış gösterdiği görülüyor. Yaptığımız araştırma sonucunda Twitter’a yurt dışından erişilebildiğini ve sorunun sadece Türkiye’de yaşandığını görüyoruz. Kullanıcılar VPN ile Twitter’a giriş yapabildiklerini bildiriyor. Ancak bu sorunun bölgesel bir sorun mu olduğu yoksa BTK tarafında Twitter’a erişim yasağının getirilip getirilmediği bilinmiyor.

Ayrıca bkz.

Twitter'a giriş yapamıyorum sorunu nasıl çözülür?

Bunlarla birlikte bazı kullanıcılar herhangi bir VPN kullanmadan Twitter’a erişimini sürdürdüklerini de bildiriyor. Twitter’a erişim sorununun bu zamanda yaşanması ise endişe verici olarak nitelendiriliyor. Zira Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında enkaz altında kalan vatandaşlar konumlarını Twitter üzerinden paylaşıyordu. Ek olarak burada bir organizasyon faaliyeti de yürütülüyordu. NetBlocks verileri ise ISS'lerin bant genişliğini daralttığını gösteriyor.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
29 Yorumun Tamamını Gör