Uygulama ile Aç

Yeni nesil yapay zekâ asistanlarına 450 milyon dolar yatırım

Abone Ol

Üretken yapay zekâ yani bugün ChatGPT tarzında çalışan yapay zekâ teknolojilerine yatırımlar giderek artıyor. Şimdi sıra asistan tarzında çalışan üretken yapay zekâ teknolojilerine geldi.

Özellikle bu yıl yapay zekâ sohbet robotlarına ilgi patlama yaptı ve adeta yatırım yağıyor. Ağırlık sohbet robotlarından yana olsa da belki de bu trendin öncüsü sayılabilecek dijital asistanlar da yatırımlardan payını alıyor.

Yapay zekâya 450 milyon dolar

Gelen bilgilere göre yeni nesil yapay zekâ asistanları üzerinde çalışan Anthropic girişimi C serisi fonlama turunda toplamda 450 milyon dolarlık yatırım aldı. Yatırımcılar arasında Google, Salesforce ve Zoom gibi isimler yer alıyor.

Ayrıca bkz.

Opera tarayıcısına entegre ettiği yapay zekasını tanıttı: Aria

Girişim Claude adını verdiği bir dijital asistan üzerinde çalışıyor ancak bildiğimiz Siri tanımından oldukça farklı. Örneğin Claude kendisine verilen binlerce bilimsel materyali analiz ederek araştırma raporları hazırlayabiliyor.

Diğer taraftan yapay zekâ araştırmalarının faydaları ve güvenliği ile ilgili araştırmalar yapacak bir ekip de kurulmuş. Böylece sohbet robotlarının veriyi işlerken izlemesi gereken yol çizilecek ve sektöre yardımcı olacak. Elde edilen yatırım teknolojilerin daha da iyileştirilmesi için harcanacak. Girişim Claude asistanını isteyen firmalara açmış durumda.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
1 Yorumun Tamamını Gör