Anlık Bildirim

Opera tarayıcısına entegre ettiği yapay zekasını tanıttı: Aria

Opera, Edge ile rekabet edebilmek için kendi yapay zeka yan paneline kavuşuyor. ChatGPT destekli panel soru sormak, özet oluşturmak, kod yazmak ve daha fazlası için kullanılabilecek.
Opera tarayıcısına entegre ettiği yapay zekasını tanıttı: Aria Tam Boyutta Gör
Opera, bir süredir tarayıcıya eklediği yapay zeka araçlarıyla zengin bir deneyim sunuyor. Opera şimdi ise tarayıcısında bir yapay zeka kenar çubuğunu test ediyor. Opera'nın web sitesindeki blog yazısına göre, Aria adı verilen özellik OpenAI'ın ChatGPT'si tarafından destekleniyor. Opera, yapay zeka yan paneli sayesinde metin oluşturma, kod yazabilme, soruları yanıtlayabilme ve daha fazlasını yapabilme yeteneklerine sahip olacak. Ve evet, Türkçe destekliyor.

Opera'ya Aria yapay zekası geldi

Aria, Opera'nın ekranın sol tarafındaki kenar çubuğunda yer alıyor ve simgesine tıkladığınızda onunla etkileşime girebileceğiniz bir panel ortaya çıkıyor. ChatGPT sohbet robotunun standart versiyonundan farklı olarak, Opera'nın tarayıcı yapay zekası web üzerinden güncel bilgiler sunabiliyor. Şirket, Aria'nın kendi veritabanları hakkında bilgili olduğunu söylediği için Opera'nın kendisi hakkındaki soruları da yanıtlayabiliyor.

Opera tarayıcısına entegre ettiği yapay zekasını tanıttı: Aria Tam Boyutta Gör
Aria, Opera'nın halihazırda sahip olduğu bazı yapay zeka özelliklerinin üzerine inşa ediliyor. Şubat ayında Opera, ChatGPT'yi kenar çubuğuna ekleyerek ziyaret ettiğiniz web sayfasının veya makalenin özetlerini oluşturmanıza olanak tanımıştı. Tarayıcı ayrıca, bulunduğunuz sayfaya veya vurguladığınız metne bağlı olarak değişen çeşitli AI araçlarına kısayol sunan bir özellik olan AI istemlerini de kullanıma sundu. Bu sayede metni özetlemek, okuduklarınıza göre bir tweet oluşturmak veya belirli bir kavram hakkında açıklama almak gibi şeyler yapabiliyorsunuz.

Opera'nın yeni kenar çubuğu, Microsoft'un Edge'e getirdiği bazı yapay zeka yükseltmelerini eşlemeyi amaçlıyor. Microsoft, tarayıcıya bir Bing AI sohbet robotu kenar çubuğu oluşturmanın yanı sıra, OpenAI'ın DALL-E görüntü oluşturucusunu da entegre ederek, web'de gezinirken her iki araca da kolayca erişmeyi sağladı. Şirket ayrıca yapay zeka destekli Microsoft 365 Copilot'u da tarayıcıya getirdiğini duyurdu.

Şimdilik, Opera'nın yapay zeka kenar çubuğuna yalnızca masaüstünde Opera One'ın en son geliştirici sürümünü indirerek veya Android'de en son Opera beta sürümünü indirerek erişebilirsiniz. Opera One çıkış yaptığından beri sürekli olmasa da arada sırada kullanıyorum. Görsel olarak oldukça göze hoş geliyor. İşlevsel yapay zeka özellikleri de deneyimi artırıyor. Ancak beta olduğundan dolayı arada sırada çökebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim