Uygulama ile Aç

Yemek kartları için yeni düzenleme! Marketlerde kullanıma kısıtlama

Abone Ol

Çalışanlar için çok önemli olan yemek kartları artık marketlerde eskisi kadar sık kullanılamayacak. Bu düzenlemenin detayları ve yürürlüğe gireceği tarih belli oldu.

Yemek kartları eskisi gibi avantaj sağlamayacak. 1 Aralık 2022 tarihinde getirilen ilgili düzenleme 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. Ayrıca bu tarihten sonra hiçbir iş yeri yemek kartı kullanımı konusunda zorlanmayacak. Zira bir işveren yemek parasını nakdi olarak bir çalışanın hesabına aktarabilecek.

Ayrıca bkz.

Zincir marketlerdeki fiyatları karşılaştırma uygulaması geliyor

Yemek kartı marketlerde kullanılamayacak mı?

Normal şartlar altında kullanılamayacak ancak yemek kartını kullanmaya devam eden iş yerlerindeki çalışanlar bu kartı marketlerde kullanmaya devam ederse o iş yeri vergi istisnasından yararlanamayacak.

Eğer bir işveren iş yeri dışında yemek verirse bunu yemek çeki, yemek kartı veya yemek kuponu gibi ödeme sistemleri ile verebilecek. Yemek kartı, yemek çeki veya yemek kuponu eşliğinde yapılan ödemeler çalışana yardım olarak sayılıyor ve devlet o iş yerine vergi muafiyeti sağlıyor.

İşte yeni düzenlemede bu kartlara yüklenen paraların sadece yemek yenilmesi için kullanılması şart. Aksi tespit edilirse vergi muafiyeti avantajı ortadan kaldırılacak. Kısacası iş yeri sahipleri prime esas kazançtan istisna tutamadığı ödeme bedelleri yüzünden zarara uğrayabilir.

Market alışverişi veya bir başka ihtiyaç için kullanılan yemek kartları bir işverene pahalıya patlayacak. Zira çalışanlarından sorumlu olan o işveren ödediği bedeli sigorta priminden istisna tutamayacak, ilgili vergiyi ödemek zorunda kalacak.

Yeni düzenlemenin diğer detayları şunlar:

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
81 Yorumun Tamamını Gör