Anlık Bildirim

Asus G71 ile dizüstünde limitleri zorluyor; Dört çekirdekli işlemci, 1TB'lık disk alanı ve WiMAX

Eee PC ile mobil dünyada yeni bir dönemin kapısını aralayan ve pek çok büyük üreticiyi peşinden sürüklemeyi başaran Asus, maliyet odaklı ve kompakt boyutlu dizüstü bilgisayarlardan sonra vites yükselti ve performans anlamında liderliği hedeflediğini G71 modeliyle birlikte gözler önüne serdi. Oyuncuları hedef alan ürün ve çözümlerin konumlandırıldığı Republic of Gamers çatısı altında geliştirilen G71 sahip olduğu konfigürasyonuyla masaüstü performans sistemlerini de kıskandıracak gibi görünüyor. Dört çekirdekli mobil işlemci, 1TB depolama alanı, WiMAX desteği ve güçlü grafik işlemcisiyle dikkat çeken yeni dizüstü bilgisayar "Desktop Replacement" segmentinde Alienware gibi üreticilere karşı G71, Asus'un yeni meydan okuması olarak değerlendirilebilir.

Zaman zaman haberlerimizde analist ve sektör uzmanlarının geleceğe dönük projeksiyonlarından bahsediyoruz. Geniş bant internetin yaygınlaşması ve kablosuz iletişim olanaklarının gelişerek artmasına paralel olarak insanların her geçen gün biraz daha mobilize olması ihtiyaç ve beklentilerin de değişmesine neden oldu ve olmakta. Bu noktadan yola çıkan uzmanlar, günümüz dizüstü bilgisayarlarının zamanla hantal yapıdaki masaüstü sistemlerin yerini alacağını, Eee PC, Wind ve Aspire One gibi kompakt çözümlerin de mevcut dizüstü bilgisayarların yerini geçeceğini sıklıkla dile getiriyorlar. Zaten açıklanan satış rakamları da öngörüleri doğrular nitelikte. Zira son birkaç yıldır satış ve kullanım yaygınlığına dönük artış hızı açısından dizüstü bilgisayarlar, masaüstü sistemleri geride bırakmış durumda.

Asus G71 ile dizüstünde limitleri zorluyor; Dört çekirdekli işlemci, 1TB'lık disk alanı ve WiMAX

Masaüstü sistemlerin yerini alacağı düşünülen "Desktop Replacement" segmentinde dizüstü bilgisayarların donanımsal anlamda mevcut PC'ler ile baş edebilir ve ihtiyaçları karşılayabilir düzeyde olmaları gerekiyor. Bu noktada Asus, yeni modeli G71 ile rekabete yeni bir boyut katmayı hedefliyor. Firmanın ROG serisi altında hazırladığı 17" boyutlu yeni dizüstü bilgisayar, Intel'in geçtiğimiz günlerde duyurduğu endüstrinin dört çekirdekli ilk mobil işlemcisi olan Core 2 Extreme QX9300'ü kullanıyor. 2.53GHz'de çalışan 12MB L2 bellekli işlemcnin 45 watt'lık ısıl güç tasarımıyla sunduğu yüksek performans sunarken pil ömrüne ciddi darbe indirmediği de ifade ediliyor. Ayrıca dileyen kullanıcılar 3GHz'in üzerine çıkan ilk mobil işlemci olan çift çekirdekli X9100'ü de G71 üzerinde tercih edebiliyorlar.

Intel'in mobil çözümler için hazırladığı yeni yonga seti PM45'i baz alan sistem üzerinde 4GB'a kadar DDR2-800MHz bellek desteği sağlanıyor. Öncelikli olarak oyuncular için hazırlanan sistemin grafik alt yapısını Nvidia'nın GeForce 9700M GT gpu'su karşılıyor. İlgili çözüm yüksek 3B başarımı sunuyor olsa da GeForce 9800M serisi ve AMD-ATi cephesinde de iddialı çözümlerin olduğunu düşündüğümüzde cpu tarafındaki maksimum tercihin gpu tarafın yansımadığını söyleyebilmek te mümkün. 500GB'lık çift disk ile kullanıcılarına 1TB'lık depolama alanı sunabilen Asus G71 üzerinde işletim sistemi ve bazı diğer uygulamaların açılış süresini hızlandırmak adına Intel'in 2GB kapasiteli Turbo Bellek teknolojisi de opsiyonel olarak sunulmakta.

Asus G71 ile dizüstünde limitleri zorluyor; Dört çekirdekli işlemci, 1TB'lık disk alanı ve WiMAX

Asus G71 ile dizüstünde limitleri zorluyor; Dört çekirdekli işlemci, 1TB'lık disk alanı ve WiMAX

Blu Ray sürücüsü ve 17" WUXGA ekranyla çoklu ortam ve video keyfi de yaşatmayı hedefleyen Asus G71 sahip olduğu sistem konfigürasyonuyla yüksek tanımlı videoları herhangi bir takılma yada kare atlama olmadan oynatabiliyor. G71 işlem gücü ve 3B başarımının yanı sıra kablosuz iletişim yetenekleri açısından da iddialı geliyor. Bluetooth V2.1+EDR özelliğine sahip olan sistem üzerinde WiMAX/WiFi Link 5100 yongası bulunuyor ve WiFi'a göre daha geniş alanda daha hızlı bağlantı imkanı tanıyan WiMAX teknolojisi de destekleniyor. Tabi bu teknoloji için ilgili teknolojik alt yapının sağlanması gerektiğini de belirtelim. Taşıma çantası, fare ve kulaklık gibi ROG serisine özgü aksesuarlar ile donatılan Asus G71'in fiyatı tercih edilecek konfigürasyona göre farklılık gösterecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim