Anlık Bildirim

Athlon FX-55 ve Athlon 64 4000+ piyasada

Bir süredir satışta bile olan bu iki işlemci nihayet basına ve tüm dünyaya resmi olarak tanıtıldı. İşlemcilerden FX-55 tam tamına 2.6 Ghz hızı ile dünyanın en hızlı işlemcisini belirlerken aynı bellek miktarına sahip ama 2.4 Ghz hızında çalışan Athlon 64 4000+'da yeni bir segmenti simgeliyor. Aslında artık FX-55'ler ile Athlon 64'ler arasında; çarpan kilidinin FX serisinde açık olması dışında başka bir farkı yok. Amd şimdilik en yüksek hızlı işlemcisini FX serisi olarak sunmaya devam ediyor ve bir marka yaratma amacında.

Gerçekte Athlon FX-55, Amd adlandırmalarına göre Athlon 64 4200+'dan başka bir şey değil. Zira Amd 200 Mhz saat hızı artışını aynı şekilde değere yansıtıyor. Yeni işlemcilerden Athlon 64 4000+ 1 Mb L2 ön belleğe sahip. Aynı hızdaki ama 512 kb ön belleğe sahip 3800+'e göre bazı testlerde %5 oranında bir hızlanma sağlıyor. Athlon FX-55 ise Athlon 64 4000+'a göre ise %10'a varacak kadar hızlı sayılabilir. hızlı.

Bu yeni çıkan pahalı işlemciler aslında o kadar hızlılar ki Intel'in domine ettiği codec testlerinde bile ön saflarda yer almışlar. Sonuçta Amd'nin 130 nm'de son hız olduğundan sıcaklık ve ısı değerleri ile ilgili bazı artışlar olmuş. Fakat Amd ilk defa ısı pompalı bir soğutucuyu pakete koyarak bu artışı telafi etmiş gibi gözüküyor. Fiyatları 729$ ve 829$ olduğundan şu anda pratikte alınacak işlemciler değiller ama her zaman olduğu gibi testlerde en üstte yer alıyor olmaları alt seviye işlemcilerinde satışına yardımcı oluyor. Üstelik çoğu Amd işlemcinin ortalama bir soğutma ile 2.5 Ghz, kaliteli bir soğutma birazda şans ile 2.6 Ghz'e çıkabilediğini düşünürsek o yönden de test değerleri çok önemli.

Diğer yandan bu işlemcilerin overclockları çok ilginç sonuçlar ortaya çıkarmış mesela "Strained silicon on insulator" kullanılan FX-55 müthiş bir hız olan 2.82 Ghz'e, normal teknikler ile üretilen diğer Athlon'ların kalitelisi Athlon 64 4000+ ise 2.69 Ghz'e yükseltilebilmiş. Intel'in gelecek sene çıkartacağı işlemciler belki şimdiklerden yüksek hızlı olmayacaklar ama bu seferde 2 Mb ön belleği herkese sunacaklarından oldukça ilginç bir gelişme olacak zira bugünün Extreme Edition'ları normal işlemciler olup çıkavericekler. Intel'lerin düşük L1'leri yüzünden büyük L2 büyük anlam ifade ediyor. Yinede Amd'yi yakalamaya bunlar bile yetmeyecek Intel'in Pentium M mimarisini gelecek sene içersinde masa üstüne bir şekilde yerleştirmesi büyük ihtimal.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim