Anlık Bildirim

Ati Radeon 9700 Pro ile Aşırı Overclock Sonuçları

Xbitlabs müthiş ekipmanlarla 9700 Pro'nun overclock seviyesini en uç noktaya getirmeyi başarmış. Normal hızı 325/620 olan ekran kartını 450/800 Mhz çekirdek/ram hızlarında çalıştırmayı başarmışlar. Sonuçta ekran kartının performansı %35'e yakın oranda artmış. Bunu yapmaktaki amaçları bazı kaynakların Nvidia Ge-Force FX'in bugünün performans lideri Ati Radeon 9700Pro'ya göre sadece %30 fazladan performans vereceğini belirtmesiymiş.

Bu yüksek overclock gelecekte çıkacak olan R350 çekirdeğinin bir manada testi olmuş oluyor. Ati ileride bugünün bilinen R300 çekirdeğinin çekirdek hızını arttırmakla kalmayacak ve bazı müthiş optimizasyonlarda yapacak. Bunlardan her halde en önemlisi DDR-II hafıza yoluna geçecek olması. Tabii çekirdekte olacak yeni düzenlemelerden de sıkça bahsediliyor. Eğer gerçekten Ge-Force FX Nvidia tarafından şubat gibi piyasaya verilecekse, Ati'de buna karşılık 0.13 micron yapıda yenilenmiş özellikler ve optimize çekirdek ile karşısında olacak.

Bu yüksek hıza ilk önce çok iyi bir soğutma sistemi ekleyerek başlamışlar, ardından çekirdeğe ve ram'lere giden voltajları kart üzerine dirençler ekleyerek arttırmışlar. Sonunda su soğutmalı 9700 Pro bu yüksek hızlarda çalışmayı başarmış. Tabii bu yaptıkları kartlarının ömrünü azaltmış ama çekidekte 38.5%, ramlerde ise 29% oranında bir saf hız artışı yaşanmış. Bu hız artışı gerçek testlere yüksek çözünürlüklerde %35 oranında olacak şekilde yansımış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim