Anlık Bildirim

Ati'nin gelecek chipsetleri

Ati entegre chipsetleri ile hem Amd hem Intel cephesinde yer edinmeye çalışıyor. Fakat chipsetlere entegre grafik çekirdeğinin kötü sonuçlar vermesi pazar payını kötü yönde etkiliyor. Fakat Ati yeni sürdüğü anakart chipsetleri ile mobil pazarda kendine şimdiden iyi bir yer buldu. Mobil pazar için performanslı ve ucuz sayılabilen tek entegre anakart chipsetine sahip firma olmasının payı bunda çok yüksek. Özellikle Mobil Athlon XP işlemcilerin vaz geçilmez chipseti oldu.

Intel Pentium 4'ler için Chipsetler

RS250: Bilinen entegre RADEON IGP 340'ın günümüze uyarlanmış hali. Kazandığı özellikler PC 2700 yani DDR-333 ve 533 Mhz FSB desteği.

RS300: En yenilikçi entegre grafik chipseti olacağı kesin. Entegre Radeon 9000 yani RV250 grafik çekirdeğini içerecek. Çift yollu DDR-333 ve DDR-400 desteği olacak. Tabii Hyper-Thread, 800 Mhz FSB desteği ve AGP 8x ile gelecek. Baharda üretilmeye başlanacak.

RS300VE: Bir önceki bahsedilen RS300'ün çift yollu yerine tek yollu ram kontrolcüsü içeren ucuz versiyonu.

Bu ürünlerler ile Ati, Intel Pentium 4 için müthiş kaliteli entegre bir chipset sunacak. Büyük ihtimal ucuza sürebilirse tüm entegre chipset pazarını bile ele geçirebilir.

AMD Athlon 64 için Chipsetler

RS380: En büyük yenilik RADEON 9000 grafik çekirdeğinin entegre edilmiş olması. Ayrıca normalde işlemcinin üzerinde olan ram kontrolcülerine ilaveten ati chipset üzerinde entegre chipsetin kullanacağı bir ram kontrolcüde yerleştirecek. Böylece entegre grafik kartına ram ekleyebileceğiz. Tabii AGP 8x desteğide mevcut.

RX380: Entegre grafik çekirdeği olmayan AGP-8x desteği olan normal bir chipset.

Ati Athlon 64'ün hafıza kontrolcüsünün işlemcide olmasından dolayı değişik chipsetler sunacak bakalım eklenebilir ram ne kadar yararlı olacak ve hangi hızlara kadar destek verecek (DDR-400 yada DDR-500 olacak mı ?)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim