Anlık Bildirim

Barracuda 7200.10 - Seagate' den masaüstü sistemler için yeni performans canavarları

Seagate' in web sitesinde kısa bir süre için yanlışlıkla yer aldığı söylentileri internette dolaşan PDF dökümanları yüzünden, firma yeni çıkacak 7200.10 serisi sabit diskleri hakkında resmi açıklama yapmak zorunda kaldı. 7200 model isimli diskleri ile oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan Seagate' in benzer isimli yeni Barracuda 7200.10 model diskleri, adında anlaşılabileceği gibi serinin önceki modelleri ile aynı motor hızına sahipler (7200 devir/dk).

Sitede iki yeni 7200.10 serisi disk şimdiden yerini almış durumda. 750GB sata ve pata olmak üzere bu sene içinde piyasaya sunulacak olan sabit diskler, resmi PDF dökümanlarına göre 16 ve 8Mb önbellek ile gelecekler. Fakat 16Mb önbellek mutemelen daha yoğun kullanılacaktır. 200GB ve yukarısı için düşünülen 7200.10 serisi aynı zamanda NCQ özelliğine de sahip.


Sitede yayınlanan dökümanlar ( büyük hali için resime tıklayın )

Haberini daha önce burada verdiğimiz ve Seagate' in, 15000 devir/dk lık yeni canavarları Cheetah 15K.5 serisi ile ilk olarak kullandığı Perpendicular Recording teknolojisi 7200.10 serisi ile beraber masaüstü disklerde de kullanılır hale gelecek. Veri sıklığını 2 katı arttıran bu teknoloji sayesinde, sabit disklerde kullanılan kafa ve disk plaka sayısı azalıyor dolayısı ile kapasite, erişim süresi ve performans büyük oranda artıyor. Öyleki, dökümanlarda 7200.10 disklerin ortalama 4.16ms erişim süresine sahip olduğu belirtilmiş. Diskler piyasaya sunulduğu zaman yapılan tesler ile gerçek performansı daha net görebilme şansımız olacak. Bu arada diğer firmalar bu teknolojiyi hala SCSI modellerinde bile kullanmadıkları için Seagate hem SCSI hemde IDE disklerde şu anda kapasite olarak lider durumda.

Sabit disk sektöründe öncü firmalardan biri olan Seagate, neden öncü olduğunu kantılarcasına masaüstü disklerde SCSI disklerindeki teknolojiyi son kullanıcıya sunuyor. Aynı şekilde IDE disklere de ilk 7200 devir/dk' lık motorları tanıştıran firma Seagate di.Bu arada bütün Seagate sabit disklerin 5 yıl garanti ile geldiğini de belirtmekte fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim