Anlık Bildirim

BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısında etkinliği düştü!

İsrail'deki bir haber sitesi olan Ynet'in yakın zamandaki haberine göre BioNTech/Pfizer aşısının SARS-CoV-2 Delta varyantı üzerindeki etkisi ciddi bir azalma gösterdi.

BioNTech/Pfizer aşısının Delta'ya karşı savunması azaldı Tam Boyutta Gör

Hatırlarsak Delta varyantı Avrupa'nın birçok ülkesinde hız kazanırken BioNTech/Pfizer aşısının geliştiricilerinden Prof. Dr. Uğur Şahin, BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantına karşı da koruma sağladığını söylemişti. Bununla birlikte Pfizer'ın İsrail'deki kurumu da yaptıkları bir inceleme doğrultusunda aşının bu varyanta karşı koruyuculuğunun %90 düzeyinde olduğunu doğrulamıştı. 

İşler değişti 

Ynet haber sitesinin İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine dayandırdığı haberine göre BioNTech/Pfizer aşısının Delta varyantı karşısındaki etkinlik belirgin bir şekilde düşüş gösteriyor. Henüz Bakanlık'tan resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte verilen rakamlara göre 2 Mayıs ve 5 Haziran arasında aşının %94,3'lük bir etkiye sahip olduğu görülürken, 6 Haziran'dan Temmuz başına kadar olan vakalarda bu oran %64'e kadar düşüyor. 

Enfeksiyon yayılmaya devam ediyor

Ynet, bu rakamlarda geçen yeni vakaların çoğunluğunun aşılanmış kişiler arasında olduğunu gösteren bakanlık verileriyle uyumlu olduğunu ve ciddi vaka sayısının daha yavaş arttığını söyledi. Öte yandan Ynet geçen cuma günü enfekte olan insanların %55'inin aşılı kişiler olduğunu söyledi. 

Üçüncü doz? 

Pfizer CEO'su Albert Bourla, insanların tam aşı olduktan sonraki 12 ay içinde üçüncü doz Covid-19 aşısına muhtemelen ihtiyaç duyacağını söylemişti. Ancak bu daha erken bir zamanda gerekli olacak gibi görünüyor. Bunun yanında bilindiği üzere İsrail dünyadaki en iyi aşılama sürecini yöneten ülkelerden birisi. Halihazırda 50 yaş üstü insanların %88'i ve genel nüfusun da %57'si aşılanmış durumda

Kaynakça https://fortune.com/2021/07/05/israel-data-plunge-efficacy-pfizer-biontech-vaccine-delta-variant/ https://www.ynetnews.com/health_science/article/B1B7zMxp00 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10272 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Pfizer/BioNTech, delta ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim