Anlık Bildirim

Turkovac yerli Covid-19 aşısı hangi aşamada?

Turkovac aşısının en büyük yürütücüsü olan TÜSEB'in başkanı, şu anda aşının hangi aşamada olduğuna dair bilgiler verdi. Kurumun başkanı, aşı için 3 bin gönüllü hedefini de belirtti. 

Turkovac aşısının faz-3 çalışmasında yeni gelişmeler

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, yerli aşının şu anda hangi aşamada olduğu hakkında bilgi verdi. Akdoğan, geçen hafta başlatılan Turkovac'ın 3. doz olarak etkinlik ve güvenlik açısından Sinovac ile karşılaştırılacağı ve faz-3 çalışmaları kapsamında yürütülen klinik araştırmanın, Türkiye tarihindeki en büyük klinik araştırma olduğunu belirtti. 

Prof. Dr. Akdoğan, TÜSEB'in kurum olarak toplamda 7 yerli aşı çalışmasını desteklediği söylüyor. Öte yandan Akdoğan'ın aktardığına göre kurum, Turkovac aşısının faz-1 ve faz-2 çalışmalarını desteklemekle kalmayıp faz-3 çalışmasını da tamamen üstleniyor. Bununla beraber Akdoğan, Turkovac'ın faz-3 çalışmalarının şu anda 28 ilde 41 ayrı merkezde yürütüldüğü ve yaklaşık 3 bin aşı gönüllüsüne ulaşmayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi. 

Akdoğan, 3 bin gönüllü hedefi için de 18-59 yaş arası daha önce 2 doz inaktif aşı olmuş ve henüz 3. dozunu olmamış kişileri Turkovac için gönüllü olmaya da davet etti. Bunun için de vatandaşlar basitçe e-Nabız üzerinden randevu alabilirler. Hatırlarsak benzer bir 3. doz için Turkovac aşısı daveti, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da Twitter paylaşımıyla gelmişti. 

Son olarak Prof. Dr. Akdoğan, TÜSEB tarafından destek olunan 7 aşı çalışmasından 2 tanesinin de hayvan deneylerini tamamladığının müjdesini verdi. Ayrıca Akdoğan, intranazal sprey aşısı (burun spreyi) ar-ge çalışmalarının da olduğunu belirtti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7167 kez okundu.
12 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkovac, tüseb ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim