Anlık Bildirim

Buffalo Technology LinkStation Pro, en hızlı ve ucuz ağ depolama

Uzun zamandır NAS üzerine çok güzel ürünleri ile tanınan ve sadece bu alana yoğunlaşmış Buffalo Technology firması ağ disklerinin en büyük sorunu olan ve kullanıcıların genelde tercih etmemelerini sağlayan HIZ sorununu nihayet çözdü.

Gigabit Ethernet'i gerçekten kullanan cihaz
Ürün artık 20 Mb/sn hızlarla okuyup, 14 Mb/sn hızlarla yazma yapabiliyor. Tabii bu hızlara çıkması için 1 Gigabit ağ gerekli ama çoğu bu tür ürünleri kullanmaya yönelik olan ofislerin ufak çaplı bir gigabit ağ yatırımı yapması beklenmiyecek bir şey değil. Ayrıca ağı güncellemeyen kişilerde 9,5 Mb/sn ile okuyup 8 mb/sn ile yazabiliyorlar ama dediğimiz gibi 8 Port 1000 Mbps Giga Switch'lerin 100$, yine Gigabit ethernet kartlarının 15$'a düştüğü bu devirlerde çok fazla bir masraf söz konusu değil. Yinede kablolarınızın CAT 6'ya çevirmek gerekebilir ki bu hazır kablolardan metresi 0,5 $'a geleceğini hatırlatmak gerek.

Çeşitli bilgisayardan tek noktaya otomatik yedekleme
Diğer yandan işin özü evinizi veya ofisinizin kablolalamasını yeni yaptırmayı düşünüyorsanız alt yapıyı sağlam tuttuğunuzda ofis yedeklemelerinde çok daha ucuza kaçmanızı sağlayacak ağ yedekleri kullanmanız yüksek derecede mümkün. Bildiğiniz gibi depolamadaki en kolay çözüm harici disk fakat bir kaç bilgisayardan yedek almak tam bir karmaşa, üstelik çoğunun kullanacağı ortak dosyaları ağda her zaman herkesin erişimine açmakta o kadar kolay bir süreç değil. Ağ disklerinin fayadaları ise burda devreye giriyorlar. Her zaman ağda hem kişiye özel yedekleme yapmaya hem de bilgisayarınızda yer kaplayan dosylarınızı orada tutabilirsiniz. Ayrıca gün içersinde programlayacağınız zamanlarda bilgisayarlar sırayla ağda verilerini atıp kullanıcıları rahatsız etmeden işlemlerini bitirebilirler.

Usb harici sürücüler ile kapasite arttırımı
Son zamanlarda NAS sürücüler çok çeşitli amaçlar içinde kullanıldı özellikle üzerindeki USB slotları ile mesela Web Cam sunucusu, ekstra disk deposu, Usb bellek boşaltıcı, en genel olarakta Print Server ve FTP server gösterilebilir. En değişik kullanım ise üzerindeki diske download yapabilen ve Torrent destekli Asus'un ürünü idi. Bu ürün daha çok hıza odaklandığı için üzerinde ağa Yazıcı paylaştırımını sağlayacak bir özellik bile bulunmamakta. Fakat üzerindeki 400 MHz'lik Marvel Orion Media Vault işlemcisi ve 128 Mb belleği ile hız için üretilmiş. Tek disk barındıran bu modelde istenirse 750 Gb'lık model bile bulunabiliyor ama en uygun fiyatlı model ABD'de 275$'dan bulunabilen 500 Gb'lık modeli.

Ağdaki aynı model başka bir Linkstation Pro'ya bilgileri kopyalama
Yedekleme seçenekleri arasında en güzel özelliklerinden birisi ağda aynı marka, aynı model başka bir cihaz gördü mü üzerindekileri ona yedekleyebilmesi. Böylece çoğu firmanın sorunu olan yedeğin, yedeği sorunuda kendiliğinden çözülüyor. Eğer yedeklerinizi ofisin dışına çıkarmak isterseniz cihazın usb portuna takacağınız harici bir diske yedek alabiliyor böylece her ofis çıkışında tüm yedeklerinizi şifrelenmiş şekilde yanınıza alıp taşıyabiliyorsunuz.

İşin özü zaman sizin için ne kadar değerli ise yedeklerde o kadar değerli olduğu için ucuz ev tipi veya mini ofis tipi NAS çözümlerine sıcak bakmanızda fayda var. Ülkemizde şimdilik satılan modeller arasında en iyi fiyat performans sunan seçim Western Digital NetCenter modelleri mevcut ve bunlar Buffalo gibi hızlı olmasalarda nerdeyse harici disk fiyatlarına satılmakta. Umarız dünyada NAS çözümleri ile çok tanınan Buffalo Tech. kısa süre içersinde ülkemizde de yerini alır.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim