Anlık Bildirim

CES 2004'teki yeni trend ürünler

Herhalde en ilginç fuarlardan biri bilgisayar donanımlarından çok onlarla uyumlu olarak harici kullanılabilen cihazların sergilendiği bu fuardır. Bu sene Anandtech'in ciddi bir şekilde işlediği fuarda son teknolojik cihazların ya çıkmış modellerini yada çıkacak modellerini görmek mümkün

   .    
CES 2004'teki yeni trend ürünler

Dijital kameralarda Oled'ler bu sene oldukça yaygınlaşacak. Daha çok renk, daha geniş açı, daha az enerji harcayan Oled'ler şimdilik küçük üretimleri ile tam dijital kameralar için biçilmiş kaftanlar ilerde hayatımıza monitör olarak girmeleri yüksek olasılık. Bunun dışında iletişim noktasına oturtulduğunda kablosuz (Wi-Fi) olarak yerel ağa bağlanıp istediğiniz yere upload eden Kodak kameralarda ilginç. Tabii istediğimiz aslında daha çok ürünün üzerinde bu tarz bir modül olması. Dijital kameralar için mini yazıcılarda ülkemizde olmasa bile yurt dışında popüler olacak gibi zira kullanım kolaylığı ile amacı tamamen eski tip kamera ve basım sistemlerine karşı avantaj sağlamak. Bunun için yapmanız gereken tek şey usb ile veya cihazı üzerine koymak ile çıktıları alabilmeniz. Birde compact flash kartları okuyup içindekileri yazabilen bir mobil CD-RW uzun yolculuklarda her istediğiniz fotoğraflamak ve sonrasında kartınız dolduğunda bunu cd'ye aktarıp kartı tekrar doldurmak için birebir.

Ağ cihazları arasında ev tipi ağ bağlantılı depolama diskleri oldukça popülerleşmeye başlayacak gibi gözüküyor. Bellirli bilgileriniz ağ diskinde kalması ve bunun tüm ağa paylaştırılması aslında onu bir tip sunucu gibi bile yapmakta. Netgear ağ diskleri pahalı olduğundan Kablosuz router'ına harici Usb disk ekleyip bunu ağa açabilmenizi sağlayan bir cihaz çıkarmış. D-Link'te ethernet arayüzlü ucuz bir ağ diski kabini çıkartmayı başarmış. Fuardaki notebooklardan en dikkat çekici olanı ince yapısı ve uzun pil ömrü ile dikkat çeken Transmeta Efficeon işlemcili Sharp'ın bir modeli. Model şimdilik sadece 1 Ghz'lik işlemciye sahip ama yakında Transmeta 90 nm'ye geçince 1,3 Ghz'lik modelin sürülmesi içten bile değil. Modelin en kişisel özelliği üzerindeki bir anahtar ile sistem hızının pil koruma yada performans moduna çevrilebilmesi. Böyle bir düğme oldukça hoş. Unutmadan grafik çipi Ge-Force 4 420Go yani Intel'in entegre modellerinden çok daha iyi.

CES 2004'teki yeni trend ürünler

Hiç aynı anda iki kanalı birden kayıt etmek sonrada bunları ev veya ofis yada her türlü ağ ortamında aynı aygıttan dağıtmak istediniz mi ? TiVo formatını destekleyen üst seviye bir cihazınız varsa bu mümkün. İşte toplam 4 tunerli bu cihaz, hem HDTV destekli hemde yaptığı kayıtları eviniz içersinde bile dijtal olarak dağıtacak kadar yetenekli. Amerika'da müthiş tutulan TiVo destekli cihazlar belki ülkemizede ilerde farklı destekler ile girebilirler.İçlerinde harddisk bulunan bu aletler o anda ve ilerde olacak program listesini internet üzerinden indirip kayıt yapacağınız zamanları sadece programları seçerek yapmanızı sağlayacak kadar yetenekliler. Bu tür ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgi için TiVo'nun sitesine gidebilirsiniz.

CES 2004'teki yeni trend ürünler
    
CES 2004'teki yeni trend ürünler

Hatta ayarladığınız seri program ilerde başka güne ve saate kaysalar bile otomatik olarak cihaz kendisini sizden habersiz ayarlıyabiliyor, tekrar gösterimleri pas geçebiliyorlar. Bunların hepsini TiVo ağına dahil olduklarından dolayı yapabiliyorlar. Arayüzün tamamı ise televizyon ekranında menüler üzerinden yapılıyor. Daha şimdiden en ucuz modelleri 149$ seviyesine kadar düşmüş durumda en üst seviyeleri ise içinde 100 Saat'lik video saklayabiliyor. Yukarda ve aşağıda Toshiba, Pioneer gibi dev firmaların bile yer aldığı gerektiğinde DVD+R üzerine yakıp tüm DVD Player'larda gösterim yapabilecek kalitede ürünleri görebiliyorsunuz.

Microsoft'un bir çabasıda taşınabilir video çalıcılarda büyük bir yer edinebilmek. Bunun için özel bir plaftorm bile tasarlamış durumda ve Mobil Media Center ismini şimdiden taşıyor. Fuarda hm Creative hemde FIC deneme modellerinin çalışan sürümlerini tanıtıma sunmuş. Şimdilik pil ömrü, video piksel standartları gibi şeyler belli değil ama amaç önceden Windows ortamında kaydettiğiniz TV Dizileri, şovlar hatta filmleri yada aktardığınız her türlü video, müzik ve resimleri içindeki 20 Gb'lık diskinde müthiş bir arayüzle size sunmak. İşletim sistemi Windows CE 4.0 üzerine Media Center eklentileri yapılmış mantıklı bir model. İşlemcisi ve diğer aygıtlarıda bu durumda aynı bir pocketpc olma yolunda. Bu cihazların fiyatları 500-700$ civarı olacakken eğer belirli pil ömrü ve yüksek kalitede video (en azından VGA yani 640x480) sunamazlarsa bir sonraki jenerasyona kadar patlama yapamazlar onun için bekleyip göreceğiz.

CES 2004'teki yeni trend ürünler

Yeni nesil müzik müzik sistemlerine yukardaki gibi bir cihaz eklentisi herhalde kaçınılmaz olacak. Şimdilik ise harici olarak tüm hoparlör/müzik sisteminize dışardan aktarmak en kolayı. Netgear MP101 kablosuz yerel ağa entegre olup belirlenen yerlerden (ağ diski, bilgisayar) Mp3, Wma çekip çalabiliyor yada daha özgün olarak Internet Radyolarından müzik dinleme olanağı sunuyor. Cihaz yaptığı işleve göre ucuz bile sayılır. Taşınabilir Mp3 Player'larda yakında kablosuz ağ ortamına bluetooth ile FIC markası altında dahil olacaklar. Ericsson'un her ne kadar böyle bir modeli olsa tanıtım eksikliğinden bizim dünyamızda hiç fark edilmedi. Bildiğiniz gibi yeni mode taşınabilir bellekler artık bir Mp3 Player, radyo, boot etme özellikli bunun üzerine kablosuz iletişimin zararı dokunmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim