Anlık Bildirim

Çift ve 4 çekirdekli işlemcinizi test edin: Ice Storm Fighters Game Teknoloji Demosu

İşlemci teknolojilerinde son dönemin en popüler gelişmesi çok çekirdekli yapılar olsa gerek. Artık günümüzde çift çekirdekli işlemciler ciddi anlamda standartlaşmaya başladı. Zira özellikle Intel tarafında yeni nesil işlemcilerin neredeyse hemen hepsi çift çekirdekli bir yapıya sahip. Yine Intel tarafında firmanın 4 çekirdekli işlemcilerini de piyasada bulabilmek ve satın alabilmek imkaanlar dahilinde yer alan seçenekler arasında. AMD tarafında da işler pek farklı değil. Athlon64 X2 ailesi ile çift çekirdekli işlemci arenası giren firma önümüzdeki ay doğal 4 çekirdeğe sahip yeni Opteron işlemcilerini duyuracak. Ayrıca firma yeni nesil çift ve 4 çekirdekli işlemcileri üzerindeki çalışmalarına da tam gaz devam ediyor. Açıkçası işler donanım tarafında planladığı şekilde gitmekte ama bugün çift çekirdekli işlemcilerin yaygınlaşmasına, 4 çekirdekli işlemcilerin piyasaya girmesine rağmen hala çok çekirdekli işlemcileri destekleyen yazılımlar konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmakta. Günlük kullanım bir tarafa çift ve daha çok çekirdeğe sahip işlemcileri test edebilmeye yarayacak uygulama sayısı bile oldukça sınırlı. İşte bu noktada size yeni bir önerimiz var, Ice Storm Fighters Game Teknoloji Demosu.

Intel'in işlemci lansmanlarında da kullandığı bu uygulama ile çift ve daha fazla çekirdeğe sahip olan işlemcilerinizi test edebilmeniz mümkün. Tabii ekran kartınızda bu test dahilinde üzerine düşen payı alacak. Uygulama zaten 3DMark testleri ile bildiğimiz, ailemizin test uygulamaları merkezi haline gelen Futuremark'ın bir uygulaması. Açıkçası şunu belirtelim, Ice Storm Fighters Game Teknoloji Demosu iyi bir başarım için ciddi anlamda donanımsal güce ihtiyaç duymakta. Zaten çok güncel olmayan ekran kartı ve işlemciler ile çalışmayacaktır. Şunu da belirtmekte fayda var, uygulama AMD'nin işlemcileri ile malesef çalışmamakta. Uygulama düşük ve yüksek detay olmak üzere kullanıcılara 2 farklı test imkaanı sunabilmekte.

Çift ve 4 çekirdekli işlemcinizi test edin: Ice Storm Fighters Game Teknoloji Demosu

Basit bir iki örnek vermek gerekirse, Intel'in 3GHz'e çıkarılmış Core 2 Duo "Conroe" E4300 işlemci, Nvidia'nın 7300GT çözümünü kullanan ekran kartı ve 2*512MB DDR2 bellekli bir sistem, Ice Storm Fighters Game Teknoloji Demosu üzerinde düşük profilde ortalama 10 fps'lik değer elde edebilirken, yüksek çözünürlükkü demo seçildiğinde ortalama 1-2 fps'lik bir değer ancak elde edebiliyor. Aynı şekilde bu sefer Intel'in en iddialı 4 çekirdekli işlemcisi olan QX6700 ile şu an piysanın en azından şu an için en iddialı ekran kartı olan GeForce 8800GTX'i kullanan sistem ise düşük detay demo'da ortalama 108-110 arası değişen fps değerlerine imza atabilirken yüksek detay seçeneğinde ise yaklaşık olarak 70 fps'lik değerleri yakalayabiliyor.

Zaten gelen bilgilere göre teknoloji demo'sunun yüksek detay seçeneği 4 çekirdekli işlemciler için, düşük detay seçeneği ise çift çekirdekli işlemcilerde kullanılması öneriliyor.

Ice Storm Fighters Game Teknoloji Demosu'nun sistem gereksinimleri;

İşlemci: Uygulamanın "Demo-high" modu için Intel'in Core 2 Extreme QX6700 ve Core 2 Quad Q6600 gibi 4 çekirdekli işlemcileri tavsiye edilirken, "Demo-low" modu için ise yine firmanın ürün gamında yer alan çift çeirdekli işlemcilerin kullanılmasının gerektiği belirtilmekte.
Ekran Kartı : DirectX* 9.0 ve Shader Model 3 destekli ekran kartına ihtiyaç duyulurken Nvidia tarafından minimum GeForce 6 serisi önerilirken, GeForce 7 serisi tavsiye ediliyor. ATi tarafında ise en az X1650 Pro ekran kartının kullanılması tavsiye edilmekte.
Bellek: Bellek miktarı olarak 1GB ve yukarısının kullanımı önerilmekte.

Futuremark'ın Intel için geliştirdiği ve firmanında yeni işlemcilerinin lansmanlarında kullandığı Ice Storm Fighters Game Teknoloji Demosu ile çift veya 4 çekirdekli işlemcinizi test etmek istiyorsanız, uygulamayı indirebilmeniz mümkün. Ice Storm Fighters Game Teknoloji Demosunu indirmek için buraya tıklayabilirsiniz (Dosya Boyutu: 184.3MB).

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim