Anlık Bildirim

ECS K7S7AG Test sonuçları

Intel ve Amd işlemciler için onboard grafik çözümü piyasada oldukça başarılı olacak gibi. Bu anakartların esas adları ECS K7S7AG ve P4S8AG. Ortalama üstü bir grafik işlemcisini anakartla beraber vermek çok çekici bir çözüm. Fiyat bakımından bu sistemler ucuz olduğundan pazar payları yüksek olabilir. Ecs ve Sis ise bundan faydalanıp entegre grafik kartı içeren bir anakart modeli sunuyorlar.

Bildiğiniz gibi entegre grafik dendiği zaman performanstan ziyade fiyat önemli. Bu durumda Sis başlı başına bir Gpu'yu yani Sis Xabre 200'ü ram'leri ile beraber anakart üzerine yerleştirmiş. Anakartın kuzey köprüsü görevini ise Amd için Sis-746, Intel için Sis-648 üstlenmiş. Fiyat olarak nForce 2 IGP ile Amd pazarında çok iddialı olacağı kesin. Çünkü nForce 2 gibi uzun araştırma devreleri yada çift yollu ddr kontrolcüsü yok. Aynı zamanda Ecs'nin aşırı ucuzluk politikası ve dağıtım kanallarının muhteşemliğinide unutmayalım.

Ocworkbench'e gönderilen Amd için olan anakart test sonuçların Xabre 200'lü anakart, nForce2'nin dahili grafik işlemcisini yenmeyi başarmış. Bu durumda Intel için olacak versiyon i845GE'lere rahatça fark atacaktır. Xabre 200'ün burada kendine ait 64 Mb DDR Ram'i bulunmakta fakat hangi hızda ramlere sahip olduğu bilinmiyor.

Anakartın hem Intel hem Amd versiyonu bulunmakta. Bu arada anakartın eksikleri yok değil tabii ki. Bunlarda bizim tarafımızdan ciddiye alınacak ama piyasa tarafından umursanmayacak eksikler. Öncelikle anakartın Agp slotu yok, bununla beraber Amd işlemcilerin gelecekteki standartı 333 Mhz FSB içinde destek yok. Intel versiyonu ise 533 Mhz FSB işlemcilere Sis-648 kuzey köprüsü sayesinde destek verebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim